Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΛΕΨΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;


ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΨΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ .ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Η αρχή έγινε µε τη µεγάλη δηµοσιογραφική έρευνα που διεξήγαγε Το ΧΩΝΙ για τους χίλιους και έναν τρόπους µε τους οποίους µας κλέβει η ∆ΕΗ. Μεταξύ των πολλών καταγγελιών για τα τρελά κι απίθανα που συµβαίνουν µε τους λογαριασµούς του ηλεκτρικού, στα γραφεία της εφηµερίδας έφτασε και µια πληροφορία διαφορετική, αλλά εξόχως ενδιαφέρουσα. Είχε να κάνει µε τη θέση που κατέχει στη ∆ΕΗ η αδερφή του υπουργού Ανάπτυξης και πολιτικού προϊσταµένου της Επιχείρησης, Κωστή Χατζηδάκη. Το ΧΩΝΙ ξεκίνησε την έρευνα και η πρώτη πόρτα που χτυπήσαµε ήταν αυτή του γραφείου του υπουργού, προκειµένου να µας πληροφορήσουν αν, όντως, η αδερφή του έχει διοριστεί στη ∆ΕΗ
.
«Ναι, έχει διοριστεί η αδερφή του νυν υπουργού στη ∆ΕΗ, ωστόσο αυτό έχει γίνει από το 2005, κάτω από νόµιµες διαδικασίες διαγωνισµού», ήταν η απάντηση που πήραµε. Τι ήταν, όµως, ο Κωστής Χατζηδάκης εκείνη την εποχή; Ο αδερφός της διορισµένης στη ∆ΕΗ κυρίας Χατζηδάκη, το 2005 ήταν Ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας και όχι υπουργός. Τώρα, το αν θα µπορούσε να βοηθήσει την αδερφή του να πάρει θέση στη ∆ΕΗ ή όχι… στην κρίση σας.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΟΕΟ;
Μετά τις απαντήσεις που πήραµε από το γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, θελήσαµε να επικοινωνήσουµε απευθείας µε την κυρία Αικατερίνη Χατζηδάκη, για να φιλοξενήσουµε και τη δική της άποψη στο ρεπορτάζ. Τηλεφωνήσαµε, λοιπόν, στην επιχείρηση στην οποία -νοµίζαµε ότι- εργάζεται. Στη ∆ΕΗ. Η πρώτη απάντηση που λάβαµε από τον άνθρωπο που σήκωσε το τηλέφωνο ήταν ότι δεν γνώριζε κάποια κυρία Χατζηδάκη στο νοµικό τµήµα.
Στη συνέχεια, προσπαθήσαµε άλλες 2-3 φορές να µιλήσουµε µε την Αικατερίνη Χατζηδάκη στη ∆ΕΗ, κάτι που τελικά δεν κατορθώσαµε, καθώς -πολύ απλά- δεν υπήρχε! Τηλέφωνο στο τηλέφωνο, φτάσαµε µέχρι το µητρώο υπαλλήλων της ∆ΕΗ, από το οποίο µας επιβεβαίωσαν πως το όνοµά της υπάρχει στις λίστες της Επιχείρησης, µας εξήγησαν όµως -ευγενικά- ότι αδυνατούσαν να µας παράσχουν περισσότερες πληροφορίες.

ΑΠΟ ΤΗ ∆ΕΗ ΣΤΟ... ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αφού, όµως, δεν είναι στη ∆ΕΗ, πού µπορεί να είναι; Μήπως να τηλεφωνήσουµε στο πολιτικό γραφείο του αδελφού της, στη Φιλελλήνων, και να ζητήσουµε την κυρία Αικατερίνη Χατζηδάκη; Το κάναµε και -επιτέλους- την εντοπίσαµε! Ετσι εξηγείται που δεν τη γνώριζαν καν στο τηλεφωνικό κέντρο της ∆ΕΗ. ∆ε θα µπορούσαν να τη γνωρίζουν, αφού η αδερφή του υπουργού Ανάπτυξης έχει αποσπαστεί στο πολιτικό του γραφείο!
Αρχικά, από το πολιτικό γραφείο Χατζηδάκη µας είπαν ότι η κυρία Αικατερίνη Χατζηδάκη δε µπορεί να µας µιλήσει γιατί είναι σε σύσκεψη. (Για να είναι σε σύσκεψη στο πολιτικό γραφείο του αδελφού της, προφανώς εργάζεται εκεί, δεν πήγε… επίσκεψη!). Αλλά και όταν ξανατηλεφωνήσαµε και -αυτή τη φορά- µας συνέδεσαν, η κυρία Χατζηδάκη δε θέλησε να µας µιλήσει. ∆εν θέλησε να απαντήσει σε µερικές καλοπροαίρετες ερωτήσεις, που ενδεχοµένως θα την έβγαζαν από τη δύσκολη θέση. Να µας πει ότι κάνουµε κάπου λάθος, ρε παιδί µου (που δεν κάνουµε). Να µας εξηγήσει τι συνέβη µε τη µετάθεσή της. Να µας περιγράψει τη θέση που είχε στη ∆ΕΗ και να µας πει πότε θα επιστρέψει στην Επιχείρηση, αν βέβαια επιστρέψει.
Τώρα, γιατί η κυρία Χατζηδάκη εκνευρίστηκε όταν της µιλήσαµε για την καταγγελία σχετικά µε το διορισµό της στη ∆ΕΗ, ειλικρινά δεν µπορούµε να καταλάβουµε.
Αναρωτήθηκε µόνο αν είναι κακό ένας άνθρωπος να διορίζεται στη ∆ΕΗ. (Οχι, καθόλου κακό δεν είναι, κυρία Χατζηδάκη. Σύµφωνα µε τον αδελφό σας είναι κακό µόνο αν διορίζεται στο Μετρό).
Οπως και να ‘χει, η υπουργική αδελφή δεν µας άφησε να αρθρώσουµε λέξη και µας έκλεισε το τηλέφωνο…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΧΩΝΙ
dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.