Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ίμια: Αποκάλυψη – βόμβα για τη νύχτα της ντροπής!


Ο Κώστας Σημίτης, τις κρίσιμες ώρες της 30ης Ιανουαρίου 1996, όχι μόνο δεν δέχτηκε τον αρχηγό της ΕΥΠ, αντίθετα τον παρέπεμψε στον... Μαντέλη!
Σοβαρότατα ερωτηματικά από την εμπλοκή του επίορκου τέως υπουργού που όπως αποδείχθηκε είχε δεχθεί χορηγίες από τον Χριστοφοράκο της Siemens.
Χορηγίες που όμως γνώριζαν τόσο η τουρκικής καταγωγής σύζυγος Χριστοφοράκου, όσο και ο Τούρκος πεθερός του που μάλιστα ήταν ο εισηγητής του περιβόητου 2%!
Ένας άνθρωπος διάτρητος στον Τουρκικό παράγοντα, κλήθηκε να παίξει ρόλο σε μία Ελληνοτουρκική κρίση με εντολή του ίδιου του τ. πρωθυπουργού!
Ο διοικητής της ΕΥΠ, πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη.

Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και - λίγο αμήχανη - του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!
Αυτή ήταν η "λεπτομέρεια" που ήλθε στο φως το 2005...
Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος αρνήθηκε πεισματικά να ακολουθήσει την "συμβουλή" του Σημίτη και έμεινε επί ώρες στο σαλονάκι υποδοχής εως ότου να βγει από την αίθουσα συσκέψεων της βουλής!

Το γεγονός αυτό τότε είχε περάσει στα ψιλά. Σήμερα όμως αποκτά εξαιρετική σημασία, βλέποντας τις ολέθριες συνέπειες που είχε η νύχτα των Ιμίων στο μέλλον της χώρας αλλά και της επιχειρούμενης νεκρανάστασης Σημίτη μέσω της διαπλοκής!
Η "αρμονική συνεργασία" όμως του κ. Σημίτη και του κυρίου Μαντέλη, συνεχίστηκε με μία νέα εθνική μειοδοσία, που ήταν η μάχη για την επιβολή συνδιαχείρισης του Αιγαίου, ενώ το αίμα των ηρώων Βλαχάκου, Γιαλοψού, Καραθανάση ήταν ακόμη νωπό. 

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1997. Η κυβέρνηση Σημίτη παρουσιάζει την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Το μνημείο αυτό του αίσχους που ήταν η επίσημη αποδοχή “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Σεζγκίν, ισχυρίστηκε ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη.
Ο Γεράσιμος Αρσένης εκφράζει ανοιχτά την διαφωνία του όπως και άλλοι βουλευτές. Αρχίζουν λοιπόν επιθέσεις εναντίον των διαφωνούντων από τους πολύ στενούς φίλους του πρωθυπουργού, όπως ο Τάσος  Μαντέλης, που κατηγόρησε τους έχοντες αντίθετη άποψη από την επίσημη “γραμμή” ότι κινούνται σε “σοβινιστική” κατεύθυνση, ενώ, έκανε λόγο για “ακροδεξιές απόψεις” μέσα στο ΠΑΣΟΚ!
Την ίδια εποχή, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες του Χριστοφοράκου στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων σε μέλη της τότε κυβέρνησης Σημίτη όπως αποκαλύφθηκε στην εξεταστική της βουλής για την Siemens. 
Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιοι και πώς διαχειρίστηκαν το μέλλον της πατρίδας.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.