Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΕΣΑ ΤΖΑΜΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ.



ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  
Απο iefimerida

Στις 5 Μαρτίου θα επισκεφτεί την Τουρκία ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό συμφωνήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια των 40 λεπτών συνάντησή τους, στο Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική ρύθμιση, ενώ, κατά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», συζητήθηκε και το θέμα της κατασκευής του τεμένους στην Αθήνα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα «Χουριέτ», σε δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά ότι αφού «πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους, δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς, αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας». Ο κ. Σαμαράς, πάντα σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «επέδειξε θετική στάση». Δεν έγινε γωνστό, πάντως, τι ακριβώς του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


«Συμβουλές» για ιδιωτικοποιήσεις

Στη συνάντηση των πρωθυπουργών συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος: οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Ερντογάν, μάλιστα, φέρεται να επεσήμανε στον κ. Σαμαρά ότι «εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση».

Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τους δύο άνδρες να συζήτησαν ακόμα θέματα που άπτονται της ΑΟΖ.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.