Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ "ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ" ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ


ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ Ο "ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ" ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. 
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .ΦΥΣΙΚΟ ,ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΣΕ "ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ" ΚΑΙ "ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ".
Απο http://newpost.gr
Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο, όπου στεγάζεται επί 25 χρόνια η κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη», στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου στην Κυψέλη. Αμέσως μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το σημείο, περίπου 80 άτομα ανακατέλαβαν το κτίριο. Η πύλη του κτιρίου είναι ανοικτή, ενώ έχει τοποθετηθεί νέο πανό στην είσοδο.
Νωρίτερα περίπου στη 1 το μεσημέρι, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 16 άτομα,
τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αφέθηκαν ελέυθερα. Μάλιστα, έξω από τη ΓΑΔΑ ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί πολίτες, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους προσαχθέντες.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η επιχείρηση που διενεργήθηκε το πρωί από αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν «εκκένωσης» του κτιρίου, δεδομένου ότι δεν απαιτήθηκε κάτι τέτοιο από τον ιδιοκτήτη (σσ. στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών), αλλά έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρανομίες.
Για τον λόγο αυτό, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και αφού δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο για κανέναν, οι αστυνομικοί αποχώρησαν και έδωσαν τα κλειδιά στους προσαχθέντες.
Μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, υπήρξε παρέμβαση από το πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οποία διευκρινιζόταν ότι δεν ζητήθηκε εκκένωση του κτιρίου.
«Το κτίριο Μεταξάτου είναι κληροδότημα των τριών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Σχολής Καλών Τεχνών.
«Στη συγκεκριμένη ενέργεια της Αστυνομίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και, απ΄ό,τι πληροφορούμαι από τους πρυτάνεις του Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλο, και της Σχολής Καλών Τεχνών, Γ. Χαρβαλιά, ουδεμία εμπλοκή είχαμε», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.