Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ "ΣΗΜΑΙΑ" ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ
Απο newsit
Άγρια και επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών και στο οποίο έχει κατατεθεί και τροπολογία από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για να προσλαμβάνονται ιμάμηδες για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης.

Με αυτό είναι αντίθετος ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος μάλιστα απειλεί και με ανεξαρτητοποίηση σε περίπτωση που ψηφιστεί η τροπολογία, ενώ η αντίθεση του αυτή προκάλεσε την πρωτοφανή επίθεση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που τον κατηγόρησαν για πράκτορα. 


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδειξε και μία φωτογραφία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κάτω από μια σημαία για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γρηγοράκου, ο οποίος απαίτησε να σταματήσει η κουβέντα επί προσωπικού.

Τότε φυσικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατηγόρησε και τον αντιπρόεδρο πως προσπαθεί να καλύψει τον κ. Χατζηοσμάν γιατί ανήκουν στο ίδιο κόμμα.

Η αντιπαράθεση βέβαια δεν τελείωσε εκεί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α. κ. Παππά να αποκαλεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ 'Τούρκο", λέγοντας μάλιστα πως "στην επόμενη Βουλή θα γίνει προσπάθεια από τη Χ.Α. να μην υπάρχει ούτε ένας Τούρκος βουλευτής".

Παίρνοντας τον λόγο ο Αχμέτ Χατζηοσμάν είπε πως πριν από έξι μήνες είχε επισκεφθεί την Προύσα και έναν σύλλογο των Δυτικοθρακιωτών και τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει πως είναι πράκτορας. Απευθυνόμενος προς τον Νότη Μαριά των ΑΝΕΛ - ο οποίος του ζήτησε να καταδικάσει όσους έχουν αλυτρωτικές βλέψεις - δήλωσε «μου ζητάει πιστοποιητικά φρονημάτων; Η Θράκη ανήκει στην πατρίδα μου Ελλάδα. Εγώ πάντα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου Ελλάδα».

Από την αίθουσα της βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναζαν «ντροπή σου» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε πολύ έντονο τόνο είπε πως στο ελληνικό Κοινοβούλιο δεν υπάρχουν Τούρκοι βουλευτές, υπάρχουν Έλληνες μουσουλμανικού θρησκεύματος και χαρακτήρισε «ανεκδιήγητες» τις αναφορές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων. Είστε ανιστόρητοι δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη από πλευράς ΝΔ καταδικάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από ΧΑ και προτρέποντας τους βουλευτές του κόμματος να διαβάσουν τη συνθήκη της Λωζάνης και να έρχονται διαβασμένοι στη Βουλή. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε αναφορά στην ποντιακή του καταγωγή, λέγοντας πως οι γονείς και οι παπούδες του μιλούσαν και τούρκικα, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν τουρκόφωνοι σε Κοζάνη, Φλώρινα και αλλού, με συνείδηση ελληνική. Τοποθετήσεις όπως της ΧΑ δεν βοηθούν καθόλου, κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής. Ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ έκανε λόγο για προσπάθεια «κοσοβοποίησης της Θράκης» και ανέφερε ότι παίζονται παιχνίδια από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, που συνδέονται με τον Φούχτελ και την παρέα του.

Από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου ανέφερε ότι «η τροπολογία δίνει αφορμή σε διάφορους κύκλους να αλλάξουν την ατζέντα και από την Αμαλιάδα να πάμε στο σίριαλ Θράκη γιατί νομίζουν ορισμένοι αφελείς, επικίνδυνοι και ύποπτοι οι οποίοι θέλουν να ανοίξουν τέτοια θέματα που έχουν το θράσος να μιλάμε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο για Τούρκους βουλευτές, για ανεξάρτητη Θράκη». «Μιλάτε εσείς για σημαία, αλλά δικός σας βουλευτής σήκωσε την ξεφτιλισμένη σημαία του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Κι εδώ μέσα ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα» είπε προς την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής. Τέλος, από πλευράς ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος στιγμάτισε την εμμονή της ΧΑ να διαχωρίζει τους ανθρώπους βάσει θρησκεύματος και εθνικότητας, υπενθυμίζοντας πως αλυτρωτισμοί και εθνικισμοί χώρισαν λαούς και έθνη στο παρελθόν στα Βαλκάνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.