Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Oργή σε όλη την Ελλάδα που θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο λαθρομεταναστών!



Οργισμένα έχουν αντιδράσει σε όλη την Ελλάδα οι κάτοικοι των περιοχών που ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν 14 κέντρα λαθρομεταναστών. Οι κάτοικοι της πολύπαθης Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέου «στρατοπέδου μεταναστών» στην περιοχή τους.

 

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών» που διοργάνωσε την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα, σε ψήφισμά της αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες και ο δήμος Ζίτσας στην Ήπειρο, σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής, ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Βροσίνας.

«Δεν μπορεί να μεταφερθεί το πρόβλημα της Ηγουμενίτσας σε μας. Επιπλέον, η Βροσίνα είναι κοντά στα σύνορα. Οι μετανάστες θα βρίσκονται δηλαδή κοντά σε μια άλλη έξοδο», τονίζει  ο δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης. Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, ξεκαθαρίζει ότι "η πρόταση, που ακούστηκε, για το στρατόπεδο της Βροσίνας, εκτιμώ ότι δεν εμπίπτει στα κριτήρια που κατά τη γνώμη μου πρέπει να πληρούνται για την οριοθέτηση του κέντρου υποδοχής και κράτησης". Και προσθέτει: "Το ζήτημα των μεταναστών της Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά, «αλλά στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για την επαναπροώθηση των μεταναστών, η οποία άλλωστε αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό ζήτημα".
Που να δούνε τι χαρά έχουν κάνει οι δήμοι Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγμένης που θα υποδεχθούν στο παλιό αεροδρόμιο όχι ένα, αλλά δύο στρατόπεδα λαθρομεταναστών!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.