Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Στοιχεία – σοκ: 9 στους 10 κατοίκους του κέντρου έχουν πέσει θύματα βίας!

Φόβος, ανασφάλεια, εγκατάλειψη και προσπάθεια να διατηρηθεί η λογική (η ''λογική'' του δημοσιοκάφρου Ευαγγελάτου που δεν τολμάει να έρθει ούτε περαστικός απ το κέντρο). Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρει έρευνα από το κέντρο της Αθήνας.

Στην έρευνα που έχουν κάνει εγκληματολόγοι Νέστορ Κουράκης και Χριστίνα Ζαραφονίτου καταγράφεται η οδυνηρή πραγματικότητα που ζουν...
χιλιάδες Αθηναίοι που βιώνουν ακραίες καταστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό 85,1% των κατοίκων του κέντρου έχουν πέσει θύματα βίας, κλοπής π.χ. αρπαγής τσάντας ή χρημάτων ή διάρρηξης.

Ποσοστό 75,7% λένε ότι φοβούνται, για την ακρίβεια ότι ζουν υπό το καθεστώς του φόβου και το 70,4% δηλαδή επτά στους δέκα έχουν καταγγείλει στην αστυνομία περιστατικό εγκληματικότητας – χωρίς να γίνει τίποτα.

Ωστόσο οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι το να πάρουν το νόμο στα χέρια τους είναι λύση. Ποσοστό 52,9% τάσσονται κατά της αυτοδικίας ενώ το 73,4% αρνούνται την οπλοκατοχή καθώς τη θεωρούν επικίνδυνη. Αντίθετα, είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά των κατοίκων που ζητούν αποτελεσματική αστυνόμευση.

Η έρευνα καταγράφει μεγάλη αγωνία για το πως θα αποφύγουν να γίνουν ο επόμενος στόχος. Αποφεύγουν να κυκλοφορούν πολύ, κυκλοφορούν σε ώρες και σε σημεία που νιώθουν πιο ασφαλείς και όσο μπορούν προσπαθούν να μην εκτίθενται.

Με αυτή την ψυχολογία ζουν το 75,7% των κατοίκων της πρωτεύουσας ενώ ίδια ποσοστά φόβου υπάρχουν και στη δυτική Αττική. Καλύτερη η κατασταση στις καλά "φρουρούμενες" περιοχές του κέντρου.
Από το newsit του καθεστωτικού δημοσιοκάφρου Ευαγγελάτου
 
ΠΗΓΗ : ΕΓΕΡΣΙΣ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.