Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Μας απειλεί ο 'Oλι Pέν : Συμφωνήστε, γιατί ο χρόνος σας τελειώνει...


Έμμεσες απειλές από την Κομισιόν και τον κύριο Όλι Ρεν, αμέσως μετά την αποτυχία δημιουργίας συναινετικού πολιτικού σχήματος απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης το Γιώργου Παπανδρέου.

Τελεσίγραφο στάλθηκε προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν με το μνημόνιο απεστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λίγο μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωσή του ο... Επίτροπος Ολι Ρεν εξέφρασε τη λύπη της Ευρωπαίκής Επιτροπής για την αδυναμία συναίνεσης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. "Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με το Φινλανδό επίτροπο "είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος".

"Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών", καταλήγει ο Ολι Ρεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.