Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ 1ος ΕΚ.ΕΥΡΩ

ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Κ@Λ@Υ - ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ...ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ
Ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ ευρώ(που δεν κατέβαλε όπως είπε ο ίδιος) ο Καρχιμάκης, για την υπόθεση των υποκλοπών και το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή 
Με την καταβολή εγγύησης ενός εκατ. ευρώ και με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία και σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας.

Ο βουλευτής βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου μετά από αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο Μιχάλης Καρχιμάκης έπαιρνε από συγκεκριμένη υπάλληλο απόρρητα έγγραφα που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό, αλλά και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Αμυνας.
Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου εξαιτίας μιας εσωτερικής διαμάχης της ΕΥΠ, κάνοντας λόγο για συκοφαντικές καταγγελίες και που προέρχονται από πολιτικά κίνητρα.
Ερωτηθείς από τον ανακριτή πως βρέθηκαν στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ υποστηρίζει πως έφτασαν ανωνύμως στο γραφείου του με φάκελο και πως ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία κάνοντας ερώτηση στη Βουλή και τον τότε υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στο υπόμνημα του ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει:
Ισως με τις θέσεις που τολμηρά και αταλάντευτα εξέφρασα να ενόχλησα και να κατέστησα αντιπάλους μου διαφόρους, όμως, ποτέ κανένας δεν τόλμησε να αρνηθεί τον πατριωτισμό την ηθική μου και την εντιμότητα μου
Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν υπέρ του οι Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Πετσάλνικος και καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Καρχιμάκης: Δεν κατέβαλα την εγγύηση

Λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος .
Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας .
Ως εκ τούτου είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα απολήξει στην αναγνώριση της αθωότητας μου.
Ασφαλώς δεν κατεβλήθει η εγγύηση του 1.000.000 ευρώ δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ίσχνα οικονομικά μου».
iefimerida