Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ...


ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΝΑ...ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ" ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
www.iefimerida.gr Φόρο τιμής στα θύματα της θηριωδίας του ναζισμού απέτισε ο Κάρολος Παπούλιας τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Πολωνία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Αουσβιτς και το Μπιρκενάου, έξω από την Κρακοβία, από όπου έστειλε και «μήνυμα» σε όσους δεν αναγνωρίζουν το Ολοκαύτωμα.
«Οποιοι αρνούνται τη μεγάλη αυτή θυσία των χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να συγκαταλέγονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Παπούλιας, τον οποίο ξενάγησε ο διευθυντής του Μουσείου στα κτίρια 4 και 5 του στρατοπέδου στο Αουσβιτς, όπου ο Πρόεδρος είδε συγκινημένος τα σημάδια της φρίκης του Ολοκαυτώματος.


Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και επισκέφθηκε το κρεματόριο, όπου έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών:«Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου».

Πριν μεταφερθεί στο στρατόπεδο του Μπιρκενάου, ο κ. Παπούλιας αποδοκίμασε τους θιασώτες των ναζιστικών φρικαλεοτήτων. «Οσες φορές ακουμπάει κανένας αυτό το «τείχος του θανάτου» γεμίζει από ντροπή για το κατρακύλισμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Χρέος όλων μας είναι να μην καθίσει η σκουριά πάνω σ' αυτό το τραγικό ιστορικό γεγονός της ναζιστικής βαρβαρότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που πρόσθεσε πως δεν υπάρχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια για όσους αρνούνται αυτή τη μεγάλη θυσία.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτού που ζήσαμε σήμερα. Ετσι μονάχα θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ίσως μια νέα επέλαση αντιδημοκρατικών δυνάμεων», συμπλήρωσε.