Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ: ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΟΛΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ.




ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.

Μετά τις καταγγελίες Λούλη στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου - Εν αναμονή της αντίδρασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας

"Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας" λέει ο θυμόσοφος λαός μας, παροιμία που ταιριάζει γάντι πλέον στην περίπτωση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνατίου, αφού με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του, του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη, παρενέβη η Εισαγγελία Βόλου, με την Προϊσταμένη Αγορίτσα Καράτζιου να παραγγέλει προκαταρκτική για την διερεύνηση της υπόθεσης. 

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε σε συνέχεια της δημόσιας καταγγελίας του Κωνσταντίνου Λούλη στο"Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και ακολούθως της δημοσιοποίησης από το e-Volos.gr ολόκληρου του επίμαχου εξωδίκου κατά του Μητροπολίτη και της Μητροπόλεως.


"Το λάθος μου ήταν ότι στο πρόσωπό του είδα τον αείμνηστο Χριστόδουλο και του εμπιστεύτηκα αυτά τα χρήματα", είχε δηλώσει ο βιομήχανος στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη, από το βήμα της οποίας επέλεξε να καταγγείλει το εκκλησιαστικό σκάνδαλο μεγατόνων, στο οποίο, μάλιστα όπως αποκάλυψε, ο Δεσπότης έχει εμπλέξει ακόμα και την σύζυγό του, χωρίς να γνωρίζουν το οτιδήποτε.

Όλα ξεκίνησαν προ δεκατεσσάρων ετών, όταν ο αλευροβιομήχανος, στη μνήμη της μητέρας του Εύης Λούλη, έκανε δωρεά προς την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, ποσού 100 εκατομμυρίων (!!!) δρχ., ώστε να δημιουργηθεί στον Αλμυρό Μαγνησίας το "ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΥΗΣ ΛΟΥΛΗ 'Η ΑΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ'".

Όπως από το εξώδικο του κ. Λούλη κατά της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη, προκύπτει, όχι μόνο το έργο δεν έγινε, αντίθετα τα χρήματα έκαναν "ιερά" φτερά, μετά από συνεχόμενες αναλήψεις και επιπλέον στήθηκε ίδρυμα που επιδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα, στο οποίο μάλιστα ως ταμίας εμφανίζεται η σύζυγος του κ. Λούλη, χωρίς η ίδια και ο σύζυγός της, να έχουν την παραμικρή ιδέα.

"Μουδιασμένοι" οι ιεράρχες - Εν αναμονή της αντίδρασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας

Και ενώ η Δικαιοσύνη από πλευράς της παρενέβη, "μουδιασμένοι", σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές τουe-Volos.gr, εμφανίζονται οι ιεράρχες, αρκετοί εκ των οποίων δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας ότι το θέμα θα πρέπει να έλθει και να συζητηθεί στην Ιερά Σύνοδο. 

Την υπόθεση γνώριζε η πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Συνόδου

Όπως μάλιστα, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η πλειοψηφία των Μητροπολιτών ήταν ενήμεροι εδώ και αρκετό καιρό για την υπόθεση, αφού ο Κωνσταντίνος Λούλης είναι κάτι παραπάνω από γνώριμος στους κύκλους της Εκκλησίας, έχοντας διατελέσει Διοικητής του Αγίου Όρους και όντας ένας από τους μεγαλύτερους υποστηριχτές της με αναρίθμητες δωρεές.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί"

Ενδεικτική είναι η διαμορφωθείσα πλέον άποψη, μιας μεγάλης μερίδας Μητροπολιτών, ότι ο κ. Ιγνάτιος έφτασε τον κόμπο στο χτένι, αφού "δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί το ποίμνιο και κατ' επέκταση την κοινή γνώμη" και πάντα, όπως τονίζουν, με θέματα υλισμού, όπως η περιβόητη και πλέον υπόθεση στις Νηές Μαγνησίας, το ιδιαιτέρως προκλητικά πολυτελές Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, ακόμα και η οικία στην οποία διαμένει στους πρόποδες του Πηλίου, διαθέτοντας υπηρετικό προσωπικό και κηπουρό, σωστό Αρχονταρίκι, όπως ήταν και ο τίτλος της εκπομπής του στην δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Ιγνάτιος, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με αρκετούς ιεράρχες, έχει δημιουργήσει το προφίλ ενός δεινού επιχειρηματία, παρά ενός πνευματικού ανθρώπου, τέτοιων που έχει ανάγκη όσο τίποτα και ειδικότερα τούτες τις δύσκολες για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ώρες, η Εκκλησία.