Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ


Βρισκόμενος σε αδιέξοδο, Βορειοηπειρώτης, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Χρυσή Αυγή, μέσω της παρακάτω επιστολής. Διαβάστε την και τα σχόλια δικά σας.
"Αξιότιμοι κύριοι,
Ονομάζομαι Γιώργος Μ. και είμαι απ' την Βόρειο Ήπειρο και συγκεκριμένα απ' το χωριό Λύβενα. Εδώ και αρκετά χρόνια εταιρία εκμεταλλεύεται το ποτάμι μας με σκοπό την παραγωγή άμμου καταστρέφοντας εκτάσεις και οικόπεδα μας. Έριξαν γέφυρα η οποία είχε κατασκευαστεί για να παρέχει στον κάμπο μας νερό για πότισμα.
Πριν 2 χρόνια, αφού έχουν ρημάξει τα πάντα στο ποτάμι θέλουν να έρθουν και να ανοίξουν λατομείο ανάμεσα σε 2 χωριά μας (Λύβενα και Βελιάχοβο) σε απόσταση που δεν εγκρίνει ο νόμος.
Προσπάθησαν να ανέβουν στο χωριό με την βία και τους εμποδίσαμε. Ανοίξαμε δικαστήριο ελπίζοντας ότι θα βρούμε το δίκιο μας. Αποτέλεσμα, ενώ δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές κέρδισαν τη δίκη (δωροδοκία).
Ζητήσαμε 2ο δικαστήριο και πήραμε την έγκριση.
Χωρίς να έχει γίνει ξεκίνησαν πάλι προς το μέρος εξόρυξης. Τους εμποδίσουμε έχοντας επεισόδια. Βλέποντας πως αρνούμαστε να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό στον τόπο μας έφτασαν με 40 Αλβανούς με ρόπαλα και λοστούς. Χτύπησαν γυναίκες και άνδρες που πήγαν να εμποδίσουν την ανάβασή τους, χτυπώντας ακόμη και στο κεφάλι (έριξαν αναίσθητη μια γυναίκα, μάνα 2 παιδιών) και φώναζαν «να πάτε στην Ελλάδα σας».
Έπειτα, έβαλαν φωτιά το βράδυ σε ένα μηχάνημα τους και κατηγόρησαν εμάς, με αποτέλεσμα ο πατέρας μου μαζί με άλλους 6 να βρίσκονται στο κρατητήριο κατηγορούμενοι για κάτι το οποίο ποτέ δεν έκαναν.
Νεολαία του χωριού έφτασε αμέσως να βοηθήσει αφήνοντας τις δουλειές, άλλα η αλβανική αστυνομία τους έκανε κατάσχεση τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και παίρνοντάς τους κρατουμένους με αποτέλεσμα πολλοί να φεύγουν πάλι προσπαθώντας να μην μπουν φυλακή. Δύο από αυτούς τους σταμάτησαν πληρωμένοι μπράβοι στη μέση του δρόμου και τους ξυλοκόπησαν μπροστά στα μάτια τις αστυνομίας, η οποία παρατηρούσε.
Με αυτό το e-mail αναζητώ την στήριξη στον δύσκολο αγώνα μας απέναντι στο αλβανικό
κράτος που δεν μας υπολογίζει και αδιαφορεί για το καλό μας μιας και είμαστε Έλληνες. Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω. Αντιστεκόμαστε και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας στηρίξετε. Δώστε την ευκαιρία να μάθει ο κάθε Έλληνας για ποιούς αγωνίζεστε.
Ευελπιστούμε και παρακαλούμε στην βοήθεια σας.
Γιώργος Μ."

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.