Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Με πρόσχημα τα χημικά... Κατάληψη της Συρίας με 75.000 Αμερικανούς στρατιώτες σχεδιάζει το Πεντάγωνο!

 
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε κατάληψη της Συρίας –στα πρότυπα του Ιράκ και Αφγανιστάν- οδηγείται ο Λευκός Οίκος σύφωνα με «διαρροή» αναφοράς του Πενταγώνου αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική δύναμη που θα απαιτηθεί για τον έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
 
 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο σε αναφορά του προς το Λευκό Οίκο έκανε γνωστό πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους του Στρατού των ΗΠΑ να καταλάβει το χημικό οπλοστάσιο του Bashar Al Assad διασφαλίζοντας ότι αυτό δεν θα πέσει στα χέρια οργανώσεων όπως αυτή της Hezbollah θα απαιτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 75.000 άνδρες!

Την εκτίμηση αυτή της απαιτούμενης δύναμης που θα χρειαστεί έδωσε στο Λευκό Οίκο η κεντρική διοίκηση του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ απατώντας σε σχετικό αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης εάν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν το χρόνο αλλά και τη δυνατότητα να αντιδράσουν έγκαιρα σε περίπτωση που παρατηρηθούν κινήσεις στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Οι εκτιμήσεις επομένως είναι ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πρόκειται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή – όπως συνέβη και στο Ιράκ άσχετα εάν εκεί δεν υπήρξε κανενός είδους όπλο μαζικής καταστροφής- για την κατάληψη της χώρας από δυνάμεις 75.000 Αμερικανών στρατιωτών.

Αυτό γιατί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου η καταστροφή του οπλοστασίου της Συρίας θα απαιτήσει... χρόνια!

Οπότε και για χρόνια θα βρίσκονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία. Φυσικά την καταστροφή των χημικών όπλων θα αναλάβουν ειδικευμένα συνεργεία αλλά για την προστασία τους θα χρειαστούν οι 75.000 στρατιώτες με άλλα λόγια προαλείφεται μια πλήρης κατάληψη και κατοχή της χώρας με το πρόσχημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου και του «φόβου» των Αμερικανών αυτό να μην πέσει στα χεριά της Hezbollah.

Η «διαρροή» της αναφοράς αυτής έχει σίγουρα να κάνει με την προετοιμασία της αμερικανικής κοινής γνώμης για την ανάγκη αυτή της επέμβασης υπό το φόβο της τρομοκρατίας, δηλαδή των χημικών όπλων του Assad και το ότι αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια όχι μόνο της Hezbollah αλλά των όποιων τρομοκρατών, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ.

Η αποκάλυψη από τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι η οργάνωση Hezbollah έχει δημιουργήσει βάσεις κοντά στις τοποθεσίες όπου φυλάσσεται το συριακό χημικό οπλοστάσιο και οι υποψίες ότι αυτό ή μέρος αυτού μπορεί να πέσει στα χέρια της Σιϊτικής οργάνωσης έχει δημιουργήσει πάντως σοβαρό προβληματισμό στο επιτελείου του Αμερικανού προέδρου.

«Ένας μικρός αριθμός από μαχητές της Hezbollah έχει εκπαιδευθεί στις τοποθεσίες αυτές στη χρήση των χημικών όπλων, αλλά ο φόβος ότι τα όπλα αυτά μπορεί να πέσουν στα λάθος χέρια μας προκαλεί τους σοβαρότερους προβληματισμούς», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης ο οποίος είχε ενημερωθεί για την αναφορά του αμερικανικού γενικού επιτελείου.

Αν και από όσες πληροφορίες έχουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η οργάνωση Hezbollah δεν έχει ακόμη προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις φύλαξης χημικών όπλων της Συρίας εντούτοις την απόφαση της οργάνωσης που έχει την έδρα της στο Ν. Λίβανο να δημιουργήσει βάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων στη Συρία, έχει προκαλέσει προβληματισμό, αν και πολλοί χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως αυτοπροστασίας έτσι ώστε να αποφύγουν προσβολή από την ισραηλινή Αεροπορία, εξαιτίας του φόβου να μη χτυπηθεί το χημικό οπλοστάσιο.

Στην εκτίμηση ότι 75.000 άνδρες θα χρειαστούν για να εξουδετερώσουν το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δεν αναφέρεται πάντως σε ποιο γεωπολιτικό περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί αυτή: Σε ένα περιβάλλον όπου κάθε συριακή θα έχει εκλείψει και ο κίνδυνος θα προέρχεται μόνο από ομάδες ατάκτων ή ομάδες της Hezbollah ή θα απαιτήσει κανονική εκστρατεία εναντίον του Assad ώστε να ξεμπερδέψουν μια καλή μαζί του.

1 σχόλιο:

  1. Σκυλάραπα ισλαμιστή μασονοσιωνιστή Μαλάκ Μπομπάμα Μπιν Λαντεν, δεν θα προλαβεις να βάλεις χέρι στα χημικά, γιατί θα τα κεράσει σε αυτους που θα στειλεις, πρώτος ο Ασαντ μαζι με τη Χεζμπολάχ. Εύχομαι να κεράσει και τους μογγολο-ισλαμο-σαλαφιστο-σφαγεις τρομοκράτες του Ερντογαν Χαν, της Σαουδικης Αραβιας και του (Σ)Κατάρ. Πρέπει να δηλώσεις όμως τι γεύση προτιμούν οι στρατιώτες σου, μουστάρδα η κάτι άλλο;
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.