Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Με τι απορρυπαντικό έπλυνε η μάνα του ΠΑΣΟΚου την «αιματοβαμμένη» σημαία του Πολυτεχνείου ; Γιατί οι πιτσιλιές μπογιάς ακόμα φαίνονται...


ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ.
Απο dexiextrem
Κάθε χρόνια στις 17 Νοεμβρίου ημέρα μνήμης για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, θέμα συζήτησης είναι η αιματοβαμμένη σημαία, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φοιτητών της ΠΑΣΠ επί περίπου τρεις δεκαετίες.

Κάθε φορά οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως θα την παραδώσουν στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ όταν και εφόσον αυτό συγκροτηθεί ξανά σε σώμα και έτσι συνεχίζουν να κατακρατούν απολύτως παράνομα ένα σύμβολο της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, ενώ ακόμα ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι και τα στελέχη του ΚΚΕ παρακρατούν τις σφραγίδες της ΕΦΕΕ χωρίς να τους ανήκουν μπορεί μεν να έχουν δίκιο, αλλά προφανώς γνωρίζουν ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα.


Η σημαία βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ από το 1982 όταν ακόμη η ΕΦΕΕ υπήρχε και λειτουργούσε. Από τότε οι καβγάδες μεταξύ των παρατάξεων ήταν ομηρικοί, αλλά πάντοτε στο τέλος το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να την κρατήσει και να την κληρονομεί από στέλεχος σε στέλεχος. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η σημαία βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιων τους οποίους δεν γνωρίζει ακόμη και η επίσημη ηγεσία του κόμματος, όχι ότι υπήρξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να μάθει ποιος είναι ο «κάτοχος» της.

Αυτό όμως που είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς γεγονός είναι πως η σημαία έχει πλυθεί στο πλυντήριο για να φύγουν τα αίματα! Κάτι που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια, αλλά κρατείται ως μυστικό για λίγους μυημένους.

Συγκεκριμένα την έπλυνε η μητέρα ενός τότε φοιτητή και μετέπειτα στελέχους όταν την ανακάλυψε κρυμμένη σε ένα μπαούλο ερχόμενη στην Αθήνα για να δει τι κάνει ο γιος της και να του συγυρίσει τη φοιτητική γκαρσονιέρα στην οποία έμενε.

Ακόμα όμως και αυτό το ατύχημα δεν ευαισθητοποίησε τους «προστάτες» της σημαίας να βάλουν τέλος στην περιφορά της από σπίτι σε σπίτι. Υπάρχει πάντα η Βουλή όπου η σημαία μπορεί να εκτεθεί με απόλυτη ασφάλεια, το ίδιο το Πολυτεχνείο στο οποίο ουσιαστικά ανήκει ή έστω η προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ιστορία μιας σημαίας

Την επομένη της εισβολής των τανκς στο Πολυτεχνείο κάποιοι βρήκαν μια ματωμένη σημαία και τη φυγάδευσαν στα γραφεία της εφημερίδας «Βραδυνή» στην Ομόνοια. Την παρέδωσαν μάλιστα στα χέρια του τότε εκδότη της εφημερίδας Τζώρτζη Αθανασιάδη.

Ο τρόπος διαφυγής της σημαίας από το Πολυτεχνείο παραμένει άγνωστος. Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το 1974 (με τη μεταπολίτευση) η σημαία έφθασε στην ΕΦΕΕ και στον πρώτο πρόεδρό της Γιώργο Σταματάκη της ΚΝΕ. Στην πορεία της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1975, τη σημαία κρατούσαν εκτός από αυτόν οι Στέφανος Τζουμάκας, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (τότε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτ. και σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά) και ο τότε πρόεδρος της ΕΣΕΕ (των σπουδαστών ΚΑΤΕΕ, μετέπειτα ΤΕΙ).

Το 1976 η σημαία πέρασε στα χέρια του κ. Τζουμάκα της ΠΑΣΠ, προέδρου στην ΕΦΕΕ. Από τον κ. Τζουμάκα η σημαία πέρασε στον κ. Παπουτσή, ο οποίος παρέμεινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ ως το 1980.

Από εκεί και πέρα και ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτήσει προεδρείο, αλλά πάντως λειτουργούσε έως το 1995 που ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε οριστικά, η σημαία πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του Φώτη Χατζημιχάλη, του Γιάννη Τσαμουργκέλη, του Βασίλη Τόγια και στην συνέχεια στα χέρια άλλων αγνώστων πλέον θεματοφυλάκων.

4 σχόλια:

  1. αυτό και αν ήταν προπαγάνδα , αιματοβαμμένη σημαία και πράσινα άλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τολμάτε να αμφισβητείτε την αιματοβαμμενη σημαία ρε ακροδεξιοί; Εχει ποτιστεί απο το αίμα της Ηλενιας Ασημακοπουλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΟΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΛΥΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ

      Διαγραφή
    2. μπογια ηταν το αιμα ξεπλενετε και με σκετο νερο την εβαψαν για να περασουν την προπαγανδα τους οριστε και η δηθεν νεκρη νεοζηλανδη ηταν που διαφημιζε σαμπουαν http://2.bp.blogspot.com/-Lwta79rP8KQ/UKU8PrOohoI/AAAAAAABsBE/NY3jA1rWEes/s1600/57.jpg

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.