Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ "ΤΡΑΒΑΕΙ" . Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με αναφορές στην πατρίδα, το Θεό, την ασφάλεια, ο κ. Αντ. Σαμαράς, λίγο μετά και τη νέα υποστηρικτική δήλωση -τη δεύτερη εντός 24ώρου- του κ. Κ. Καραμανλή ότι πρέπει να στηριχθεί η ΝΔ για να κυβερνηθεί ο τόπος, προέταξε την ανάγκη της σύνθεσης των ιδεών και απέρριψε ως ψεύτικο, όπως είπε, το δίλημμα: «συντηρητική ή προοδευτική ατζέντα».

Εξ αρχής, ο κ. Σαμαράς, επειδή έβαλε τις λέξεις πατρίδα και Θεός με ένταση, και θέλοντας να αποτρέψει συνειρμούς, σχόλια και ερμηνείες περί συντηρητικής στροφής, σημείωσε πως κάποιοι θα μιλήσουν για συντηρητική ατζέντα του ιδίου. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή είπε με νόημα, πως «το να αγαπάς την Ελλάδα δεν είναι ρηχή άσκηση εθνικισμού, αλλά κοινωνία των μεγαλύτερων κατακτήσεων του ανθρώπινου πνεύματος».
Ο κ. Σαμαράς, όπως τους είπε, παρουσίασε το όραμά του...
, που κατασκευάζεται, κατά τον ίδιο, σε ιδέες και αξίες και διευκρίνισε πως οι άνθρωποι του πνεύματος έχουν για εργαλεία τις ιδέες και υπερασπίζονται τις αξίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σαμαρά η πατρίδα, ο Θεός, η επιχειρηματικότητα, η ανταγωνιστικότητα και η ασφάλεια δεν είναι απαγορευμένες λέξεις και εξήγησε για ποιους λόγους, στην προσπάθειά του να κερδίσει και ένα κοινό που είναι απόμακρο εδώ και καιρό για τη ΝΔ.

Σε κάποιο σημείο, υπερασπιζόμενος τον όρο πατρίδα επικαλέστηκε και τη Σοβιετική Ένωση επί Στάλιν για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η απουσία αυτής της λέξης από βασικό αλφαβητάρι της ζωής στοίχισε πανάκριβα στην Ελλάδα.

«Ακόμα και στην άθεη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν, όπου είχε καταδικαστεί επισήμως η θρησκεία, όταν υπέστησαν την επίθεση του Χίτλερ, κήρυξαν το «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο» είπε και συμπλήρωσε πως τα προηγούμενα χρόνια, η κατανάλωση χωρίς παραγωγή είχε εκτοξευθεί, ο νεοπλουτισμός, οργίαζε και οι βασικές αξίες που συγκροτούν την κοινωνία έχαναν έδαφος.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς είχε αναφορές στο Θεό και θυμήθηκε ότι πριν καιρό είχε τελειώσει μια ομιλία του, λέγοντας: «με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε» και σημείωσε πως τον πλησίασαν κάποιοι βουρκωμένοι επειδή επικαλέστηκε τον θείο παράγοντα. «Μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όταν μου διευκρίνισαν ότι δεν ήταν ιδιαίτερα θρήσκοι. Αλλά στα χαρακώματα δεν υπάρχουν άθεοι, όλοι προσεύχονται» τόνισε.

http://www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Τολμαει και μιλαει για πατριδα ο προδοτης? Που την εχει ξεπουλησει μαζι με τι φιλαρακι του τον τζεφρυ.
    Φτου σου μασκαρα σαμαρα ,τον θεο θα τον θυμηθεις μια και καλη στο γουδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.