Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Ν.ΣΟΥΛΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ "ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ" ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙ.ΑΣ


ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟΥ
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
ΕΙΧΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ...
Πριν δύο μήνες ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης παρουσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την ταινία «Νουρ - Φως παντού υπάρχει» με θέμα τη ζωή ενός 12χρονου Αφγανού μετανάστη στην Αθήνα. Από αυτούς που παρακολούθησαν την ταινία, λίγοι πρόσεξαν τη νυχτερινή σκηνή του ξυλοδαρμού ενός αλλοδαπού από αστυνομικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ακόμη λιγότεροι ήταν αυτοί που κατάλαβαν πως η σκηνή ήταν βιντεοσκοπημένη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

«Ήταν ένα βράδυ του Γενάρη όταν, ακούγοντας κάποιους περίεργους θορύβους, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως κάτω από το σπίτι μου, ένας νεαρός μετανάστης, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και αφού είχε προκαλέσει ζημιές σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γειτονιά, είχε μόλις συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας» θυμάται ο Νίκος Σούλης που μιλά στο protothema.gr...


Και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, μιας και στη γειτονιά που μένω είναι συχνά τέτοια φαινόμενα... Όταν όμως μια ομάδα αστυνομικών, αλλά και πολιτών, άρχισαν να χτυπούν αυτόν τον άνθρωπο, τότε αποφάσισα να καταγράψω το περιστατικό με την κάμερα».

Ο Νίκος Σούλης ζει σε μια γειτονιά της Αθήνας που βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που προκαλεί η υπερσυσσώρευση μεταναστών. Ο ίδιος λέει πως ίσως και να είναι ο μοναδικός λευκός κάτοικος της γειτονιάς χωρίς όμως να έχει πέσει θύμα κάποιας εγκληματικής πράξης. «Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που έχω γίνει αυτόπτης μάρτυρας καυγάδων μεταξύ μεταναστών ή ακόμη και επιθέσεων ακραίων στοιχείων προς αλλοδαπούς στη γειτονιά, αλλά αυτό το περιστατικό ήταν κάτι το διαφορετικό».

Στο βίντεο που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο σκηνοθέτης δημοσιοποίησε μέσω του Ίντερνετ, προκαλώντας αναστάτωση στο Διαδίκτυο, διακρίνονται κάποιοι πολίτες, αλλά και αστυνομικοί, που χτυπούν το μετανάστη που έχει συλληφθεί.

«Όταν έγινε το περιστατικό, είχα την εντύπωση πως οι πολίτες που βιαιοπραγούσαν κατά του μετανάστη ήταν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων στα οποία είχε προκαλέσει ζημιές και σε ένα βαθμό ήταν κατανοητή η οργή και ο θυμός τους» λέει στο protothema.gr ο Νίκος Σούλης. «Αυτή όμως που ήταν ακατανόητη, ήταν η στάση των αστυνομικών, που άρχισαν να χτυπούν το νεαρό ακόμη και όταν του είχαν βάλει χειροπέδες» συνεχίζει ο σκηνοθέτης, που κατέγραψε καρέ-καρέ το περιστατικό της αστυνομικής βίας.

Αρχικά ο ίδιος αποφάσισε να συμπεριλάβει τη σκηνή στην ταινία που ετοίμαζε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου, μέσω της ιστορίας του 12χρονου Αφγανού, έθιγε την καθημερινότητα και τα προβλήματα των μεταναστών στην Αθήνα του 2012, θεωρώντας πως κάποιοι θα ευαισθητοποιούνταν από το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Τελικά, κανείς δεν έδωσε σημασία στο περιστατικό κι έτσι αποφάσισα να στείλω το μικρό αυτό βίντεο στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» εξηγεί ο Νίκος Σούλης. Το βίντεο μάλιστα θα δημοσιοποιηθεί επισήμως από την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ τη Δευτέρα και θα συνοδεύεται από επίσημη καταγγελία για την άσκηση βίας από πλευράς των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Τα τελευταία 24ωρα το επίμαχο βίντεο έχει κάνει το γύρο του Ίντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ακόμη και την παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διέταξε ένορκη διοικητική έρευνα για το περιστατικό.

«Είναι σημαντικό πως στο βίντεο είναι εμφανής ο αριθμός του περιπολικού της αστυνομίας, όπως η ημερομηνία και η ακριβής ώρα που έλαβε χώρα το περιστατικό, οπότε θα είναι και πάρα πολύ εύκολο γι' αυτούς που θα διεξάγουν την έρευνα, να εντοπίσουν τους αστυνομικούς που, τη συγκεκριμένη στιγμή, είχαν βάρδια με αυτό το όχημα» λέει ο Νίκος Σούλης, ο οποίος όμως, όπως αποκαλύπτει, δεν έχει μέχρι στιγμής κληθεί από την ΕΛ.ΑΣ., για να δώσει περαιτέρω πληροφορίες στις Αρχές.

protothema.gr

8 σχόλια:

  1. O nikos soulis deb exei tous exei na ton pidane eki stin gitonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά περίμενε την κατάλληλη στιγμή είναι γνωστός ανθέλληνας.Άσε που έχει αδυναμία στα νεαρά αγόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ήταν ένα βράδυ του Γενάρη όταν, ακούγοντας κάποιους περίεργους θορύβους, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα πως κάτω από το σπίτι μου, ένας νεαρός μετανάστης, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και αφού είχε προκαλέσει ζημιές σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στη γειτονιά, είχε μόλις συλληφθεί από άνδρες της αστυνομίας» θυμάται ο Νίκος Σούλης που μιλά στο protothema.gr...


    AN EINAI ETΣΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟ... ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ... ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΟΥΝΕ.. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ.. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΡΙΞΑΝΕ ΚΑΤΙ ΨΙΛΕΣ-ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ... ΕΛΕΟΣΣΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ !
    Θ.Κολοκοτρωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφου ειναι πουστης δεν το ξερατε μωρε πολυ πουστηδες θελουν τους μεταναστες να τους γαμανε.απλα τα πραγματα οι μουσουλμανοι γαμιουνται μεταξυ τους το ξερω απο πηγη εγκυρη μια φορα τον μηνα κανει ενας την γυναικα κ τον γαμανε η αλλοι.στα χωρια στην λακωνια σκαλα βλαχιωτη γινετε χαμος!!δουλευουν στα χωραφια για 5 ευρω και μετα γυρνανε σπιτι και ξεκωλιαζονται στο γαμησι.δεν το θεωρουν κακο.ισα ισα σωστο θα ελεγα.αφου δεν εχουν μουσουλμανες τι να κανουν στηνονται αυτη και ετσι περναι ωραια η μερα τους.ο σουλης να παει στο αφγανισταν να τον ξεκωλιασουν να δει τι ωραια που ειναι.....αλλα ολοι αντιρατσιστες απο τον καναπε ειναι,ας πανε εκει να δουν τι ωραια που ειναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άγριος ξυλοδαρμός χωρίς την παραμικρή εκδορά πώς γίνεται;Γνωρίζω όσο ελάχιστοι όλο το συμβάν και ρωτάω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.