Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ρώσοι αξιωματικοί εκπαιδεύονται στην Ελλάδα


Πολλά ακούστηκαν το πρόσφατο διάστημα για την κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα. Μια κρίση που προκλήθηκε, συνεπεία των υποθέσεων του Βατοπεδίου και της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, για την οποία η Μόσχα εξέφρασε ανοιχτά την έντονη δυσαρέσκειά της.

Ένα από τα παρεπόμενα στη ρήξη των σχέσεων των δύο χωρών, ήταν και η ακύρωση, τον περασμένο Ιανουάριο, της διεξαγωγής κοινών ασκήσεων μεταξύ του ρωσικού Στόλου που διαπλέει τη Μεσόγειο και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς η αρχική πρόθεση που είχε εκφραστεί από τη Μόσχα, δεν αποτυπώθηκε ποτέ σε αίτημα...

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, οι σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα ,μάλλον, βαίνουν σταδιακά προς εξομάλυνση, με αποτέλεσμα η στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών να «αναθερμαίνεται» εκ νέου. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, με την οποία γνωστοποιείται ότι, «στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος συνεργασίας για το έτος 2012 μεταξύ του συμβουλίου ΝΑΤΟ και Ρωσίας, όπως αυτό αποφασίστηκε κατά τη 17η Σύνοδο του, πραγματοποιείται, από 23 έως 25 Απριλίου 2012, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), εκπαίδευση των ομάδων Νηοψίας και Διοίκησης του Ρωσικού πλοίου “VICE ADMIRAL KULAKOV”».

Όπως επισημαίνεται, η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτικά, αλλά και θεωρητικά αντικείμενα ναυτικής αποτροπής σε επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.