Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.
ΟΛΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΣΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΦΙΔΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ :

«Σήμερα, σαράντα πέντε χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την επικράτηση της χούντας, οι φασιστικές επιθέσεις εναντίον μελών του Κοινοβουλίου, επιβεβαιώνουν με τον πλέον καταλυτικό τρόπο, ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας, δεν είναι απλώς οικονομική.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, για μια Ελλάδα περήφανη και αυτοδύναμη, δεν χωρούν τραμπουκισμοί και νεοφασισμοί.

Δεν χωρά η βία και η αλητεία.
Ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τις τραγικές συνέπειες του χουντικού πραξικοπήματος. Στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, έχει πλήρη συνείδηση της αξίας μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας.

Η βία και το αυγό του φιδιού, δεν έχουν χρώμα.
Οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών και πολιτών, είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Το δίλημμα σήμερα, είναι μεταξύ της δημοκρατίας και της βαρβαρότητας.

Απέναντι στη βία και την επιχείρηση εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, δεν δικαιολογείται καμία παραίτηση.»

ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΓΙΑ ΑΥΓΑ ΦΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

«Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».

Ο ΜΠΕΝΙ ΑΠΟ ΤΟ Twitter ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγραψε στο Twitter: «50 ένστολοι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στον Πέτρο Ευθυμίου σήμερα στο Μαρούσι. Πείτε ΟΧΙ στο φασισμό που απειλεί να αλώσει τη Βουλή».

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζονται ως κουκουλοφόροι και νοσταλγοί του Αδόλφου Χίτλερ. Επίσης αναφορικά με το περιστατικό, ο Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζει πως είναι ντροπή για όλους μας μία ημέρα σαν την σημερινή (45 χρόνια μετά την επιβολή της Χούντας της 21ης Απριλίου), κάποιοι να θέλουν να επαναφέρουν στην μνήμη μας την μαύρη αυτή επέτειο.

Στην συνέχεια τονίζεται πως η Χρυσή Αυγή είναι «στίγμα για τη Δημοκρατία. Και οι Έλληνες το γνωρίζουν. Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε τραγωδίες».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
 Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ειπε ότι αν τελικά μπει και η «ναζιστική», όπως τη χαρακτήρισε, Χρυσή Αυγή, θα δοκιμαστεί ο Κοινοβουλευτισμός.

ΚΑΙ Η ΑΛΕΚΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
Η φασιστική «Χρυσή Αυγή», όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική οργάνωση όπως εμφανίζεται, αλλά είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, εφεδρεία του, που του χρειάζεται για να τσακίσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όταν αυτό δυσκολεύεται να το κάνει με το καρώτο. Ας θυμηθούμε ότι τον Λεπέν στη Γαλλία τον ενίσχυσε οικονομικά και πολιτικά ο σοσιαλιστής Μιτεράν. Τα αστικά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούν και την απαράδεκτη επίθεση της «Χρυσής Αυγής» κατά του Π. Ευθυμίου, προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους τρομοκρατώντας το λαό, ενώ συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του φασιστικού φαινομένου, που ανάμεσα σε άλλες είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους και η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού.

ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΔΗΜ.ΑΡ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποδοκιμάζει τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου. Σήμερα μάλιστα που είναι η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σκεφτούμε όλοι μαζί την αξία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΙΖΑ
Καταδικάζουμε τον προπηλακισμό σε βάρος του βουλευτή Π. Ευθυμίου, από στελέχη της Χρυσής Αυγής, η οποία επιχείρησε σήμερα στην μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου να κάνει επίδειξη δύναμης με μεταφερόμενους οπαδούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέκος Καλύβης ο οποίος υπογράμμισε πως «η προκλητική και φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής έχει καταγγελθεί εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις της Αριστεράς, η οποία έχει διαρκές μέτωπο απέναντι σε αυτή την οργάνωση. Η βίαια δράση αυτής της οργάνωσης που λειτουργεί σαν παρακράτος, έχει θύματα στελέχη της Αριστεράς, μετανάστες και άλλους πολίτες».


ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ...ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μαρούσι, καθώς λίγο πριν ξεκινήσει περίπου 40 άτομα εμφανίστηκαν και φώναζαν συνθήματα με αποτέλεσμα να εμποδίζουν να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία πετούσαν φυλλάδια. Τελικά όμως με την επέμβαση της αστυνομίας η οποία ήταν παρούσα στον χώρο έγιναν επτά προσαγωγές και η ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Μαρούσι, ξεκίνησε κανονικά.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ Η 6η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.