Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Οπλοστάσιο απο Καλάσνικοφ και άλλα όπλα βρέθηκε στο βυθό της Βάρκιζας


Έντονος προβληματισμός στην ελληνική αστυνομία για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή στη Βάρκιζα καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει αν τα όπλα σχετίζονται με τη δράση της Σέχτας Επαναστατών

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες ερασιτέχνης δύτης εντόπισε μέσα στην θάλασσα σε απόσταση λίγων μέτρων από απόμερη παραλία της Βάρκιζας, τρία καλάσνικοφ, τρία όπλα glock και περίπου 300 σφαίρες, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και μια ηλεκτρονική πλακέτα. Δίπλα από τα ημιαυτόματα βρέθηκε και μια ξιφολόγχη. Ο δύτης ενημέρωσε άμεσα τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και η υπόθεση ανατέθηκε σε πρώτη φάση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ανέλαβε την ανέλκυση των όπλων, την εξερεύνηση του βυθού αλλά και τη συγκέντρωση μαρτυριών σχετικά με τον εντοπισμό του «ποντισμένου» οπλοστασίου. Τα όπλα έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστικούς ελέγχους και για άλλα τυχόν ευρήματα. Για τον εντοπισμό των καλάσνικοφ και των πιστολιών τύπου glock ενημερώθηκε αμέσως και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού τέτοιου είδους όπλα έχουν καταγραφεί σε διάφορες έρευνες για την δράση οργανώσεων αντάρτικου πόλης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το tovima.gr καλάσνικοφ και glock εικονίζονταν στο οπλοστάσιο...
της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» φωτογραφία του οποίου δημοσιοποίησε η οργάνωση μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου 2010. Στην φωτογραφία του οπλοστασίου εικονίζονταν τρία καλάσνικοφ, επτά πιστόλια glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, δύο πιστόλια Zastava ανατολικής κατασκευής διαφoρετικών τύπων, ένα πιστόλι Browning, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι Smith Wesson Sigma και ένα περίστροφο 357 Magnum. Αξιοσημείωτο είναι ότι και στο οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» εικονίζονταν πάλι τρεις γεμιστήρες και μεγάλος αριθμός σφαιρών. Αναφέρεται ακόμη ότι καλάσνικοφ και Glock είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπου μάλιστα σε ένα από αυτά είχε εντοπισθεί και ξιφολόγχη. Επιπλέον δύο τουλάχιστον καλάσνικοφ είχαν χρησιμοποιηθεί και από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής στις 28 Οκτωβρίου 2009.

Ανώτατος αξιωματικός ανέφερε «περιμένουμε τα πορίσματα των βαλλιστικών ελέγχων για να αντιληφθούμε την προέλευση του οπλοστασίου. Από την δράση της νέας γενιάς ανταρτών πόλης μας λείπουν δύο ή τρία οπλοστάσια με τέτοιου είδους όπλα, που δεν έχουν εντοπισθεί. Κάποιοι ίσως τα πέταξαν στην θάλασσα για να τα εξαφανίσουν και να εξαϋλώσουν οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο ίχνος πάνω τους. Ισως κάποιοι φοβήθηκαν μία έρευνα μας. Θυμίζουμε ότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι οι δράστες της δολοφονίας του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, τον Δεκέμβριο του 2004, στην Κηφισιά είχαν πετάξει τα όπλα τους στην θάλασσα. Ομως τα όπλα που βρέθηκαν στην Βάρκιζα δεν φαίνεται τόσο πολύ διαβρωμένα από την θάλασσα και φαίνεται να έχουν ριχθεί εκεί σχετικά πρόσφατα. Βεβαίως θα εξετάσουμε σοβαρά και την περίπτωση να πρόκειται για όπλα που έχουν χρησιμοποιήσει συμμορίες Ελλήνων κι αλλοδαπών κακοποιών».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.