Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Κατεπείγουσα έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών και παρεμπόριο στη Νομική... πράξεις όμως δεν βλέπουμε


Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών γύρω από τη Νομική Σχολή παρήγγειλε στην προϊσταμένη τού Πρωτοδικείου Αθηνών, Ελένη Ράικου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τέντες ζήτησε να διερευνηθούν τα όσα συμβαίνουν (διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών, παράνομο εμπόριο από αλλοδαπούς μικροπωλητές κ.λπ.), στον πεζόδρομο τής οδού Μασσαλίας, δίπλα στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαρτίου 2012, ο πρόεδρος τού Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης, όπως και πολλά μέλη τού Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Σχολής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τα διαδραματιζόμενα στο τμήμα τού πεζοδρόμου τής οδού Μασσαλίας, μεταξύ των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην κ. Ράικου να διεξαχθεί κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα και σε καταφατική περίπτωση, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Ζήτησε επίσης να ερευνηθεί εάν διαπράττεται οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές ποινικές διώξεις.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε τέλος από την προϊσταμένη τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να λάβει τα ενδεικνυόμενα εκείνα μέτρα για τη διαρκή αποκατάσταση τής νομιμότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.