Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ Ο "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ" ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.ΣΧΟΛΙΑ: Κορόιδα αριστεροί και λοιποί οπαδοί της μελλοντικής συγκυβέρνησης Καμμένου- Τσίπρα, τα μάθετε τα νέα;

Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει στόχο τον μετασχηματισμό του από άθροισμα συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα. Κατά την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι πραγματοποιεί στροφή προς τον ρεαλισμό και εγκαταλείπει κάποιες από τις αρχικές απόψεις του όπως η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου. Στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβερνησιμότητά του κόμματός του ενώ το εγχείρημα θα κριθεί από τις αντιδράσεις που συναντά στο εσωτερικό από το λεγόμενο Αριστερό Ρεύμα (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης κ.α.).

  Η στροφή ξεκίνησε 
Ηδη ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με ευρωπαίους πρεσβευτές στην Αθήνα την προηγούμενη Τρίτη φάνηκε να εγκαταλείπει και επισήμως τη λογική της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου λέγοντας ότι θεμελιώδης αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η επαναδιαπραγμάτευση και συναινετική αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης». Την πρόθεσή του να μεταλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα με πειστικό πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε και κατά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Δραγασάκη όπου δήλωσε ότι οι κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι δυνατόν να συγκροτηθούν ως άθροισμα επί μέρους αιτημάτων και δυσαρεσκειών από τη σημερινή πολιτική αλλά πάνω σε ένα στέρεο πολιτικό πρόγραμμα». Στην χθεσινή ομιλία του στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο ζήτημα λέγοντας ότι ο υπό συγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ένα κόμμα «που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος» και μίλησε για διεκδίκηση της «ιδεολογικής ηγεμονίας» στο λαό. Απάντησε μάλιστα και στις πρόσφατες αιχμές του Παναγιώτη Λαφαζάνη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει λέγοντας «δεν είμαστε απλά αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη, σαν έτοιμοι από καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.