Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

"ΔΙΑΣΥΡΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝALERT.


ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ TO ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ONALERT ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ.
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΒΟΗΘΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Με ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ, ασχολήθηκε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, εστιάζοντας στη «ρατσιστική πολιτική του κόμματος», που δρα και στο Μοντρεάλ. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα μέλη της ΧΑ ετοιμάζουν δέματα για τα Χριστούγεννα με αποδέκτες μόνον Έλληνες Χριστιανούς. Μέλη της οργάνωσης στο Μοντρεάλ επιμένουν πως δεν είναι κακό να αποστείλουν δέματα στην Ελλάδα για τους «αληθινούς Έλληνες».
«Βασιζόμενοι σε αυτά που βλέπουμε καθημερινά και στο γεγονός πως οι Έλληνες πεινούν, αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή να δούμε αν μπορούμε να τους βοηθήσουμε» δήλωσε στο καναδικό τηλεοπτικό κανάλι ο αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής στο Μοντρεάλ, Σπύρος Μακροζωνάρης.

Στο μεταξύ, απειλές από την οργάνωση κατήγγειλε ότι δέχτηκε η δημοσιογράφος του CBC, Τζοάν Βράκας, η οποία στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το θέμα. Εξάλλου, τα ρεπορτάζ της, που «φιλοξενούνται» στο δίκτυο youtube έχουν γίνει στόχος προσβλητικών σχολίων, που αναφέρονται σε Εβραίους και μουσουλμάνους.
Μέλη της εβραϊκής οργάνωσης B'nai Brith συναντήθηκαν εσχάτως με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ, προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος «ρατσιστική αντισημητική πολιτική της Χρυσής Αυγής» εναντίον συμπολιτών τους, στο Μοντρεάλ.
«Γι αυτούς ο Εβραίος δεν είναι Έλληνας» δήλωσε στο CBC η διευθύντρια της οργάνωσης B'nai Brith», Άννα Αχρονχάιμ και πρόσθεσε: «Οι Εβραίοι έχουν μακριά ιστορία στην Ελλάδα, πώς μπορεί να λένε πως δεν είναι Έλληνες;».
«Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φορέων της ελληνικής παροικίας αντιδρούν έντονα στο φαινόμενο του ρατσισμού της οργάνωσης στο Μοντρεάλ» σημειώνεται στο ρεπορτάζ. Κάποιοι, ωστόσο, εκτιμούν πως οι ντόπιοι Έλληνες - μέλη της οργάνωσης, έχουν πέσει θύματα ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού.
Πάντως, ο γιος του αντιπροέδρου της οργάνωσης και πρωταθλητής δρόμου, Νικόλας Μακροζωνάρης, όταν τον αποκάλεσαν στη Wikipedia «γιο του νεοναζί», εξέδωσε ανανκοίνωση, στην οποία αναφέρει πως δεν εγκρίνει τα πολιτικά «


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.