Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Oλοκληρώθηκε η ορκωμοσία στην Βουλή - Θα περάσει το πραξικόπημα κατά της Χρυσής Αυγής;


Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ανακοίνωσε τις εκλογικές περιφέρειες που επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων ως έδρες τους.
Παράλληλα, την Παρασκευή το απόγευμα θα διεξαχθεί νέα μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή).
Το ερώτημα είναι αν τελικά θα επιχειρηθεί το συνταγματικό πραξικόπημα για να αφαιρεθεί από την Χρυσή Αυγή η δυνατότητα να έχει αντιπρόεδρο.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου.
Εν τω μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου η ΝΔ προτείνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών -τουλάχιστον 151 ψήφοι.
Αν κανένα πρόσωπο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους (σχετική πλειοψηφία). Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες και δεν γίνεται συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑΞΥ *ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΛΟΜΠΥ*

    ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.