Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καλά πάμε...400.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε 3 μήνες


8.000(;) οι Ελληνες άστεγοι.
Περίπου 400.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, πράγμα που σημαίνει ότι η απασχόληση μειώθηκε κατά 8,7%, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Κομισιόν η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και πλέον ανέρχονται σε 20.000.

Περισσότεροι από τους μισούς, 11.000.  εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ από αυτούς οι 8.000 είναι Ελληνες....


Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Κομισιόν σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.