Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ Γ.ΔΩΝΗ . ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.(ΒΙΝΤΕΟ)


Συνελήφθη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και ο δεύτερος Αλβανος δράστης της ληστείας στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη. Ο ληστής ήταν ταμπουρωμένος σε σπίτι στην οδό Ιθάκης στην Κηφισιά και χρειάστηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ για την συλλήψή του. Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια σκληρής συμπλοκής με τους αστυνομικούς.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΕΚΑΜ τον εντόπισαν με την βοήθεια θερμικής κάμερας και τη συνδρομή ελικοπτέρου και έκαναν έφοδο για να τον συλλάβουν. Ο δράστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Νωρίτερα, έπειτα από νέα ανταλλαγή πυροβολισμών στις 15.55 στην οδό Χειμάρας και Θεοτοκοπούλου στην Κηφισιά συνελήφθη και ο πρώτος δράστης. Πρόκειται για εναν 25χρονο Αλβανικής καταγωγής.

Το χρονικό της ομηρείας :


Η πρώτη συμπλοκή των αστυνομικών με τους ένοπλους ληστές σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην οδό Ζίτση στην Κηφισιά. Κατά τη διάρκεια καταδίωξης οι αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά των κακοποιών με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Οι ληστές ήταν εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που συνάντησαν φεύγοντας από το σπίτι. Μάλιστα, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωσταντίνου. Ένας από τους δράστες τραυματίστηκε στο χέρι από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και ληστών.

Oι κακοποιοί μετά την ληστεία κράτησαν ως ασπίδα για να διαφύγουν τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της οικίας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο στο ρέμα Κοκκιναρά.

Η ληστεία έγινε στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη και όμηρος ήταν ο πεθερός του. Mέσα στο σπίτι ήταν τα δυο από τα τρία του παιδιά, ένα 15χρονο και ένα βρέφος και οι γονείς του. Είναι η τρίτη φορά που ληστεύουν τον κ. Δώνη, αλλά για πρώτη φορά κάποιος ήταν μέσα στο σπίτι.

Πριν από λίγη ώρα στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας οι αστυνομικοί βρήκαν τα κοσμήματα που είχαν πάρει οι ληστές από το σπίτι αλλά και κηλίδες αίματος από τον τραυματισμένο ληστή. Σημειώνεται ότι έχει βρεθεί και εγκαταλελειμένο ΙΧ στην περιοχή.
defencenet - newsit





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.