Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη σε "γκει" περιοδικό έδωσε ο Τσίπρας. Φαντάζεστε τι θα υποστήριξε...


Στο περιοδικό ««Fagazine» που εκφράζει το χώρο των ομοφυλοφίλων μίλησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου υπεραμύνθηκε των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γκέι.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας «η αριστερά, η δική μας αριστερά, δεν πολιτεύεται με επικοινωνιακούς όρους, πολιτεύεται με κοινωνικούς όρους. Για αυτό και δεν έχουμε διστάσει να πάμε ''κόντρα στον καιρό'' και κόντρα σε παγιωμένες συντηρητικές αντιλήψεις και στερεότυπα χωρίς να φοβόμαστε το κόστος και τις επιθέσεις που θα δεχτούμε από το σύστημα».

Ερωτώμενος για το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών».

Με αφορμή το πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα που δεσπόζει στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, ο δημοσιογράφος του περιοδικού «Fagazine» του είπε πως ο μεγάλος επαναστάτης είχε «συνεισφέρει» ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή «Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες», για να λάβει την εξής απάντηση από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:  «Πολλά πορτραίτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της ιστορίας πιστεύω όμως πως πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Έτσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική».

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.