Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Το «έκαψε» ο Καμμένος: Ονειρεύεται να αναβιώσει αρματοδρομίες και αγώνες με κράνη και πανοπλίες!Δέκα μέρες πριν τις (δεύτερες) εκλογές, ο Πάνος Καμμένος, μετά το κράξιμο που έφαγε όταν δήλωσε ότι η Παιδεία είναι δευτερεύον θέμα, εδέησε να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει (μπορείτε να τις διαβάσετε αν έχετε το κουράγιο στο site του κόμματος) είναι και η… αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτότυπη μορφή τους! Με αρματοδρομίες, ιππικά αγωνίσματα, παγκράτιο, Δρόμο με… πλήρη- και όχι πλήρες- πολεμικό οπλιτικό φορτίο και πάει λέγοντας.

Για να μην ξεχνιόμαστε, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Έλληνες το Γένος ή αλλοδαποί οι οποίοι θα αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας! Διαβάστε την πρόταση και σκεφτείτε… τι μπορεί να πίνει και να μην μας δίνει!


«Σε έκταση ακριβώς δίπλα από την αρχαία Ολυμπία, θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί με συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ακριβές αντίγραφο των σταδίων, θυσιαστηρίων, θεάτρων, γυμναστηρίων και λοιπών υποδομών της Αρχαίας Ολυμπίας.

Κάθε τέσσερα χρόνια, θα διεξάγονται οι Αγώνες, όπου αθλητές, Έλληνες το Γένος, από όλη την Ελλάδα ή την Ομογένεια, θα δικαιούνται να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και αλλοδαποί αθλητές, εφόσον επισήμως και εγγράφως, αιτηθούν την Ελληνική Ιθαγένεια, απεμπολώντας την ιδιότητα του πολίτη άλλης χώρας.(Χαρά που θα κάνουν οι Λαθρομετανάστες)  Ελλανοδίκες θα είναι μόνο Έλληνες το Γένος.

Τα αγωνίσματα θα διεξάγονται κατά τον αρχαίο τρόπο, οι αθλητές θα αγωνίζονται με τον αρχαίο τρόπο και στα αυθεντικά αγωνίσματα (Ιππικά Αγωνίσματα, Αρματοδρομία, Παγκράτιο, Πυγμαχία, Πάλη, Ακόντιο, Δίσκο, Άλμα, Πένταθλο Στάδιο Δρόμο, Δίαυλο Δρόμο, Δόλιχο Δρόμο, Οπλίτη Δρόμο – με πλήρη πολεμικό οπλιτικό φόρτο – και σε ανάμνηση της νικηφόρου μάχης του Μαραθώνα, Μαραθώνιο Δρόμο).

Οι νικητές θα λαμβάνουν μόνο στεφάνι ελαίας και Πάπυρο Αριστείου. Η συμμετοχή τους στους αγώνες θα γίνεται μόνο με προσωπικές τους δαπάνες. Απαγορεύονται απολύτως οι εταιρικές ή άλλες χορηγίες σε αθλητές.»

http://newpost.gr3 σχόλια:

 1. Ωραια θα ηταν να γινοταν αυτο,αλλα στην εποχη μας αυτα δεν γινονται ουτε στα ονειρα πλεον. Αντε πες και γινοταν...ποιος αθλητης θα συμμετειχε πληρωνοντας απο την τσεπη του;;
  Aς αναδειχθουν οι αρχαιολογικοι μας χωροι που οι περισσοτεροι ειναι χαβουζα και ας αφησουμε τα οραματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. TI ΛΕΕΙ ΜΩΡΕ Ο ΤΡΕΛΟΣ....ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ??ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ Ο ΝΤΕΝΕΚΕΣ.....ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ....

  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΟΣΟ ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.