Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ .


Υπουργος Αυστρίας :«τα ελληνικά σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα ».
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιντερ κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα για ανικανότητα στην εφαρμογή των απαιτούμενων ελέγχων για τους μη νόμιμους μετανάστες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τα ελληνικά σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα».

«Η πίεση επί της Ελλάδας πρέπει να αυξηθεί... Δεν μπορεί ένα κράτος μέλος που δεν κάνει τη δουλειά του να παραμένει ατιμώρητο», τόνισε σε δηλώσεις της, στις Βρυξέλλες η Αυστριακή υπουργός, ενώ ο Γερμανός ομόλογός της, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, επισήμανε πως «το θέμα παραμένει ανοικτό για το τι συμβαίνει όταν μια χώρα δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί επαρκώς τα σύνορά της, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα».

Μάλιστα όπως είπε, εξετάζεται να ενδεχόμενο να αποκατασταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι αν δεν σταματήσει η εισροή μεταναστών.

Τέτοιες ενέργειες ωστόσο, προκάλεσαν αντιδράσεις στο παρελθόν καθώς παραβιάζουν τη συνθήκη Σένγκεν...
(κατάργηση ελέγχων στα κοινά σύνορα των χωρών - μελών, καθεστώς ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία). Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο όταν η Γαλλία αποκατέστησε συνοριακούς ελέγχους στο πλαίσιο διένεξής της με την Ιταλία για την εισροή μεταναστών μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης.

Η Γερμανία και η Αυστρία που απειλούν με ανάλογη κίνηση σε περίπτωση που δεν σταματήσει η αθρόα εισροή μεταναστών από τα ελληνικά σύνορα, είναι μεταξύ επτά χωρών που αποτελούν προορισμούς μεταναστών και οι οποίες ζήτησαν χθες Τετάρτη να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλισθούν τα ελληνικά σύνορα. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί κατά τη σημερινή τακτική σύνοδο των 27 υπουργών Εσωτερικών.

«Αισθανόμαστε ότι πρέπει να έχουμε αληθινή αλληλεγγύη και αυτό σημαίνει πως όλες οι χώρες μέλη πρέπει να... δημιουργούν συνθήκες υποδοχής μεταναστών που να ανταποκρίνονται στη νομοθεσία που έχουμε θεσπίσει», σημείωσε από την πλευρά του ο Σουηδός υπουργός Μετανάστευσης Τομπάια Μπίλστρομ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η αποτυχία μερικών χωρών να το πράξουν, τροφοδοτεί «τη δυσπιστία μεταξύ των κρατών μελών».

Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, αντέτεινε ο υπουργός Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Νίκολας Σμιτ. «Οι Έλληνες βρίσκονται σε βαθιά κρίση και πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες - και όχι μόνον οικονομικά, χρηματοπιστωτικά. Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μαζί», διεμήνυσε.


tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.