Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

MIA ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


Ότι δεν κατάφερε η Αριστερά,που επί χρόνια ζητούσε την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων, πάει να το «πετύχει» ο…Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε δηλώσεις του είπε:
«Η περικοπή περιττών δαπανών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι είναι αναγκαία. Και όπως είπα πιο πάνω, ήδη έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό. Οι παρελάσεις έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Την ενίσχυση του εθνικού μας φρονήματος και γι’ αυτό δεν πρέπει να καταργηθούν. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο. Αντί να έχουμε δύο μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις τον χρόνο, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, να διοργανώνεται μία κατά έτος εναλλάξ, στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και γιατί όχι και σε άλλες πόλεις, την ημέρα της εθνικής μας επετείου και μόνο, δηλαδή την 25η Μαρτίου.
Και αυτό ξεχωριστά από τις μαθητικές παρελάσεις, που όχι μόνο δεν στοιχίζουν, αλλά και, όπως όλοι θυμόμαστε από παιδιά, το εθνικό μας φρόνημα και την εθνική μας υπερηφάνεια αναπτερώνουν».
Ο κ.Υπουργός ξεχνά ίσως ότι οι μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται εδώ και δεκαετίες...
με μεγάλη επιτυχία, και τα μηνύματα που στέλνουν δεν είναι μόνο η «ενίσχυση του εθνικού μας φρονήματος» αλλά και  η ταύτιση του λαού με το στρατευμένο κομμάτι της νεολαίας του, που αποτελούν οι ένοπλες δυνάμεις. «Ξεχνά» ο κ. Υπουργός πως τις παρελάσεις αυτές τις παρακολουθούν και άλλοι «ενδιαφερόμενοι» εκτός συνόρων, και παίρνουν τα μηνύματα που πρέπει.Όσο αναφορά το οικονομικό κόστος η απορία μας είναι η εξής: Εαν θα γίνονται μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις και σε άλλες πόλεις αυτό δεν έχει κόστος; Για παράδειγμα, το..
να μετακινηθούν ίλες αρμάτων,μοίρες αντιαεροπορικού πυροβολικού, αυτοκινούμενα πυροβόλα κλπ.π σε επαρχιακές πόλεις έχει υπολογιστεί το κόστος; Κακά τα ψέμματα, ο φόβος επεισοδίων, η «γκρίνια» της αριστεράς,αλλά και η επιδίωξη κάποιων να φανούν «καλά παιδιά» στην τρόικα, οδηγούν σε λάθος αποφάσεις, ανθρώπους που δεν θα έπρεπε. Αν το Ελληνικό κράτος αδυνατεί δυο φορές τον χρόνο να διοργανώσει δυο παρελάσεις, τότε αυτό το κράτος έχει σοβαρό πρόβλημα, όχι λειτουργίας, αλλά υπάρξεως. Αν(η (κάθε) Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια μιας Εθνικής-κοινωνικής εκδήλωσης διάρκειας μιας ώρας, τότε αυτή η κυβέρνηση πρέπει να απλά να σηκωθεί να φύγει το γρηγορότερο. Αν η (όποια) Ελληνική κυβέρνηση που πετσοκόβει οικονομικά τους πάντες δεν μπορεί να βρει 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο -όσο ΕΝΑ καλό Τζακ-ποτ στο Τζόκερ δηλαδή-γιατί τόσο είναι το κόστος των παρελάσεων, τότε αυτή κυβέρνηση είναι απλά ανίκανη και άχρηστη, και πρέπει επίσης να φύγει. Στο κάτω-κάτω οι παρελάσεις αρέσουν στον λαό μας. Αρέσει στο λαό μας να βλέπει να παρελαύνουν τα στρατευμένα του παιδιά και να τα καμαρώνει. Και αυτό φαίνεται από τις χιλιάδες των Ελλήνων που παρακολουθούν τις παρελάσεις. Ας μην στερήσουμε και αυτό από τον κόσμο, επειδή κάποιοι φοβούνται να αντιμετωπίσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού και δικαιολογίες…

dexios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.