Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Γιαλαντζί Γερμανός:«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς από την Ελλάδα».


Ποιός εκβιάζει ποιόν ρε κιτρινιάρη;


«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς από την Ελλάδα».Aυτό είπε ο "Γερμανός" υπουργός Οικονομιίας Φιλιπ Ρέσλερ μιλώντας σε εκδήλωση των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ενώ ζήτησε από τη χώρα μας να εφαρμόσει «επιτέλους» τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά ο αντικαγκελάριος ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ελλάδα επανειλημμένα απλώς μας καθησυχάζει. Ακόμα και μια αναπτυσσόμενη χώρα κάνει περισσότερα. Έτσι όμως δεν θα μπορέσει να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ρέσλερ έρχονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο δείχνουν να βαίνουν προς εκτόνωση, ειδικά μετά και την έγκριση της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

ίσως να πρόκειται και για δηλώσεις αντιπερισπασμού εκτιμούν αναλυτές και να προσπαθεί ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης του FDP να επιδιώκει, με τη σκληρή του ρητορική κατά της Ελλάδας, δημοσκοπική έστω αναβάθμιση του κόμματος του το οποίο ελάχιστα και σπανίως υπερβαίνει το 2% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.