Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΒΓΑΛΕ "ΓΛΩΣΣΑ" Ο ΓΚΙΟΥΛ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.


Σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο κατά της ΕΕ επιδόθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιουλ, λόγω της επικείμενης κυπριακής προεδρίας.

Ευρισκόμενος στο Λονδίνο (ως προσκεκλημένος της Βασίλισσας Ελισάβετ) και συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Γκιουλ, πραγματοποίησε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδας «Ακσάμ», δριμύτατη επίθεση στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Δεν δίστασε να μιλήσει για… «άθλια Ένωση» με «μισή προεδρία» και «απώλεια κύρους», επαναλαμβάνοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε καμία από τις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι.

«Στις επαφές που έχουμε με τις χώρες της ΕΕ», δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα, «λέμε ότι η ένταξη είναι στρατηγική μας επιλογή, αλλά υπόθεση τιμής για σας. Θα κάνουμε αισθητή την πίεσή μας. Έχουμε φτάσει σε σημείο που δεν ανοίγει κανένα κεφάλαιο. Εμείς λέμε ότι αυτό συνιστά για λογαριασμό της ΕΕ απώλεια κύρους».

Και συνέχισε: «Το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία»!

Σημειώνεται ότι χθες υπεγράφη η συμφωνία για έρευνες στη Μεσόγειο και τη νοτιοανατολική Τουρκία ανάμεσα στην τουρκική πετρελαϊκή εταιρεία TPAO και στην Shell.

Η συμφωνία προβλέπει κυρίως τη διεξαγωγή ερευνών στα ανοικτά της πόλης Αττάλεια, που βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας.

Παρών στην τελετή υπογραφής ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος, υποστήριξε ότι οι ισραηλινές και κυπριακές έρευνες στη Μεσόγειο είναι παράνομες, πως θα έπρεπε πρώτα να έχει επιτευχθεί συμφωνία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και πως οι φυσικοί πόροι θα έπρεπε να μοιραστούν εξίσου.
 
ΠΗΓΗ: elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.