Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΤΣΕΤΣΕΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ


Ευθείες απειλές εκτοξεύουν πλέον οι Τσετσένοι αντάρτες εναντίον της Τουρκίας, έχοντας αντιληφθεί το επικίνδυνο παιχνίδι της Άγκυρας στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του «επιτήδειου ουδέτερου», ο οποίος όμως προωθεί παρασκηνιακά τα δικά του συμφέροντα.

Σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο Ντοκού Ουμάροβ κατηγόρησε ανοικτά τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ότι γνώριζαν και ανέχτηκαν τις δολοφονίες Τσετσένων ανταρτών σε τουρκικό έδαφος και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ουμάροβ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ερντογάν και τον τουρκικό λαό, αναφέρει ότι οι Τσετσένοι μαχητές θα λάβουν μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν η χώρα δεν φροντίσει να διασφαλίσει ότι η Ρωσία δεν θα σκοτώνει μαχητές από τον Καύκασο σε τουρκικό έδαφος.

Η τακτική των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών είναι απλή και ακολουθεί την πάγια αμοραλιστική πολιτική πρακτική του τουρκικού κράτους: Ασφαλώς και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν την ύπαρξη Ρώσων πρακτόρων στο έδαφος της Τουρκίας, καθώς επίσης και την παρουσία καταζητούμενων στη Ρωσία για τρομοκρατία Τσετσένων μαχητών.

Ο λόγος που άφησαν τις δολοφονίες να προχωρήσουν είναι αφενός για να μην περιπλέξουν την ευαίσθητη σχέση Άγκυρας – Μόσχας, αφού έτσι κι αλλιώς, επισήμως διαμαρτυρήθηκαν έντονα και υποτίθεται ότι διεξήγαγαν έρευνες, προσαγωγές και ανακρίσεις! Καθόλου βέβαια δεν θα μας εξέπληττε ακόμα και το να αποδεικνυόταν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν ακόμα και βίντεο με τις δολοφονίες…

ΠΗΓΗ : defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.