Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Διχάζει η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής τη ΝουΔουλα : Νομικός, ποινικός ή πολιτικός ο τρόπος;

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ...ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ
Εν αναμονή της ανακήρυξης κομμάτων και υποψηφίων από τον Άρειο Πάγο την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαΐου, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ενδεχόμενο να μην επιτραπεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής ή ακόμη και της Εθνικής Αυγής, του "εφεδρικού κόμματος" που έχει επίσης υποβάλλει αίτηση δια παν ενδεχόμενον.
Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας ξεκινάει σήμερα στο Α΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου και δύο είναι τα σημεία- κλειδιά σε ότι αφορά τη ΧΑ :
Πρώτον, το καταστατικό του κόμματος (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ), που αποκαλύπτει τη δομή και ιδεολογία της ΧΑ και πάνω στο οποίο βασίστηκε εν μέρει η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση. Δεύτερον, οι ποινικές κατηγορίες σε βάρος υποψηφίων ευρωβουλευτών της. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δηλώνουν το σεβασμό στην όποια απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, όμως στο εσωτερικό της δικομματικής και της Ν.Δ υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις για την ορθότητα ενδεχόμενης απαγόρευσης συμμετοχής στις ευρωεκλογές.

Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει και το Σεπτέμβριο, δηλαδή ότι θεωρεί πολιτικά λάθος να απαγορευτεί η λειτουργία ενός κόμματος. "Να διωχθούν όσοι ευθύνονται για τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν. Δίωξη λοιπόν,για φρονήματα δεν πρέπει να γίνεται σε καμία περίπτωση", δήλωσε ο κ.Παπαμιμίκος, εκφράζοντας την άποψη ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού πρέπει να είναι πολιτική και να βασίζεται από τη μία στην ανάκαμψη της οικονομίας και από την άλλη στην προσπάθεια για ανάκτηση του κύρους του πολιτικού συστήματος με την έναρξη του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Οι δηλώσεις του κ.Παπαμιμίκου ήλθαν λίγες ημέρες μετά την επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Νικολόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ως "συνταγματολόγο της ΧΑ". Κατηγορίες με τις οποίες συντάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και στις οποίες ο κ.Νικολόπουλος απάντησε επικαλούμενος και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως συνταγματολόγο, πως σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν.

Κατά της απαγόρευσης έχει ταχθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Την άποψη πως ενδεχόμενη απόφαση μη συμμετοχής της ΧΑ στις ευρωεκλογές θεμελιώνεται νομικά και πολιτικά φέρονται αντίθετα να έχουν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Μάκης Βορίδης.

Το ερώτημα είναι σε περίπτωση που η ΧΑ δεν καταφέρει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, που θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι της, αλλά και πως θα επηρεαστεί η προεκλογική αντιπαράθεση από τη βέβαιη απόπειρα εκμετάλλευσης μίας τέτοιας απόφασης από το νεοναζιστικό κόμμα.
Την αίτηση της ΧΑ υπογράφει ο προφυλακισθείς Νίκος Μιχαλολιάκος και την αίτηση της Εθνικής Αυγής ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, με στόχο σε περίπτωση που απαγορευθεί η συμμετοχή της πρώτης να κατέβει στις ευρωεκλογές η δεύτερη, εκτός φυσικά εάν η απόφαση αφορά και το "εφεδρικό" αυτό σχηματισμό.
news247
http://www.eglimatikotita.gr/