Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Απόρρητα έγγραφα του FBI υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε


Απόρρητα έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ, αλλά φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Γερμανός ηγέτης αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, Εύα Μπράουν, με την οποία παντρεύτηκαν τα ξημερώματα τις 29ης Απριλίου. Ο Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε, ενώ η Μπράουν πήρε δηλητηριώδη χάπια.
Τα πτώματα τους μεταφέρθηκαν στον κήπο του καταφυγίου, όπου τα περιέλουσαν με βενζίνη και τους έβαλαν φωτιά. Όταν ο Κόκκινος Στρατός έφτασε στο καταφύγιο, τίποτα δεν είχε απομείνει από τον Φύρερ, πέρα από την οδοντοστοιχία του.
Ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης αντάλλαξε τα στοιχεία για την άφιξη του Χίτλερ στην Αργεντινή, με πολιτικό άσυλο στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δύο βδομάδες μετά την εισβολή των σοβιετικών δυνάμεων στο Βερολίνο, δύο γερμανικά υποβρύχια έφτασαν στην Αργεντινή, μεταφέροντας υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί. Στο δεύτερο υποβρύχιο, βρισκόταν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν.
Τα υποβρύχια προσάραξαν στο νότιο άκρο της Αργεντινής, στον κόλπο του Σαν Βατίας. Στην περιοχή υπήρχαν πολλά μικρά χωριά, με γερμανικό πληθυσμό που θα καλωσόριζαν την άφιξη των Ναζί.
Ο πληροφοριοδότης ήταν ένας απ’ τους τέσσερις άντρες που υποδέχτηκαν τους Γερμανούς και περιέγραψε την εμφάνιση του Χίτλερ με ακρίβεια. Ο Γερμανός ηγέτης είχε ξυρίσει το χαρακτηριστικό μουστάκι του και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος και αδυνατισμένος, καθώς υπέφερε από άσθμα και έλκος.
Υποτίθεται ότι ο πληροφοριοδότης έδωσε την ακριβή τοποθεσία του ράντσου που έμενε ο Χίτλερ στα νότια των Άνδεων, αλλά τα στοιχεία δεν αναφέρονταν στα έγγραφα. Όμως οι ερευνητές εντόπισαν άρθρα εφημερίδων που περιέγραφαν την κατασκευή πολυτελούς έπαυλης βαυαρικού στυλ στους πρόποδες των Άνδεων.
Θεωρίες συνωμοσίας

Η εξαφάνιση του πτώματος του Χίτλερ γέννησε πλήθος θεωριών για την πιθανή φυγάδευση του. Μερικοί υποστήριζαν ότι ο Χίτλερ κρύφτηκε στην Ισπανία, άλλοι στην Ιταλία, ενώ υπήρχαν ορισμένοι που πίστευαν ότι ο Χίτλερ ζούσε ακόμα στη Γερμανία, έχοντας κάνει πλαστική εγχείρηση για να αλλάξει την εμφάνισή του.
Μία από τις δημοφιλέστερες υποθέσεις ήταν ότι ο Χίτλερ φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή αρκετό καιρό πριν από την πτώση του Βερολίνου και είχε αντικατασταθεί από σωσίες σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Υπήρχε μάλιστα η μαρτυρία μίας Γερμανίδας, κόρης ενός γνωστού πλαστικού χειρούργου, που διηγήθηκε ότι ο πατέρας της άλλαξε την εμφάνιση δύο αντρών για να μοιάσουν στον Φύρερ. Μετά την εγχείρηση, το ιατρείο του πατέρα της κάηκε ολοσχερώς και ο πατέρας της δολοφονήθηκε, μαζί με τον αδερφό της.
Τα νέα στοιχεία φέρουν μεγαλύτερη εγκυρότητα, αφού υποτίθεται ότι προέρχονται από το FBI και πολλά απευθύνονταν στον διευθυντή του οργανισμού, Τζ. Έντγκαρ Χούβερ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, το FBI όχι μόνο γνώριζε για την απόδραση του Χίτλερ στην Αργεντινή, αλλά έκρυψε τα στοιχεία και δεν ερεύνησε ποτέ περαιτέρω την υπόθεση.
Θα περίμενε κανείς ότι απόρρητα έγγραφα τέτοιας σημασίας δεν θα δίνονταν ποτέ στη δημοσιότητα, ειδικά απ’ τη στιγμή που αποκαλύπτουν ότι το FBI δεν έκανε καμία προσπάθεια εντόπισης και σύλληψης του φυγά. Τον Ιούλιο του 2014 θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ του Νόαμ Σάλεβ, «Reveal: Hitler in Argentina», που δίνει την δική του εκδοχή για την απόδραση του Χίτλερ στην Αργεντινή.