Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ : ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ Ε.Ε ΚΑΙ Η.Π.Α...ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
Μ΄αυτό το μακάβριο ντεκόρ διακόσμησαν την πόλη που κατέλαβαν.Την καταγγελία και το υλικό δημοσιεύει σε ιστοσελίδα της συριακή ΜΚΟ.
Πιθανότατα προέρχεται από τα συριοτουρκικά σύνορα αφού συσχετίζεται με φωτογραφία που είχε δημοσιοποιηθεί και αφορούσε αποκεφαλισμούς που έγιναν στην περιοχή του Κessab.Σημειώνεται ότι τους αποκεφάλισαν γιατί αρνήθηκαν να προσηλιτιστούν στο ισλάμ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ :

Στην μάχη αναγνώρισης ταυτοποίησης των εσταυρωμένων υπήρξε και νέα εξέλιξη αφού οι χριστιανοί της Συρίας διεκδικούν έναν ακόμη εξ αυτών. Σε φωτογραφία που διακινούν στο διαδίκτυο σύριοι χριστιανοί στο πρόσωπο ενός ακόμη εσταυρωμένου αναγνωρίζουν τον αδερφό τους.Το πλαίσιο που περσιστοιχίζει την φωτογραφία αναφέρει την χριστιανική του ταυτότητα ενώ σημειολογικά αλλά απόλυτα ενδεικτικά ο εσταυρωμένος περιβάλλεται από γραφιστική κορνίζα που φιλοτέχνησαν σύριοι χριστιανοί για να τον τιμήσουν και όπου υπάρχει ευαγγελικό απόσπασμα από το κατά Ιωάννην κεφ.16 στιχ.2 :
« Aλλ΄έρχεται ώρα ίνα πας ο αποκτείνας υμάς δόξη λατρείαν προσφέρειν τω Θεώ.»

Πηγές τονίζουν ότι η σταύρωση αυτή πραγματοποιήθηκε πιθανότατα στη Χομς.
Καταπέλτης για την σιωπή του μουσουλμανικού κόσμου έναντι των σταυρώσεων στη Συρία είναι άρθρο που δημοσιεύεται στο bvoltaire.fr(08.05.14)« Υπάρχει σιωπή εκ μέρους των μουσουλμανικών αρχών, των μεγάλων μουφτήδων, των ιμάμηδων και των θρησκευτικών υπευθύνων. … ».
Σύμφωνα με τη figaro η Συρία είναι ο προσφιλής προορισμός για το τζιχάντ.15000 ξένοι τζιχαντιστές που προέρχονται από 70 διαφορετικές χώρες επιχειρούν εκεί.

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
MAKELEIO.GR