Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΕΝΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ :Τροπολογία του Μιχελάκη γλυτώνει την υποψηφιότητά Μπουτάρη.

ΠΡΩΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΙ;
Η τροπολογία του Μιχελάκη γλυτώνει τον Μπουτάρη
Κανονικά θα κατέβει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, καθώς, με διάταξη που... κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ακυρώνεται η προηγούμενη διάταξη του Καλλικράτη που δημιουργούσε πρόβλημα στην υποψηφιότητά του... 

Θυμίζουμε ότι η ιδιότητα του προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, την οποία διατηρούσε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2013, μπορεί να αποτελέσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», αντικείμενο υποβολής ένστασης κατά της υποψηφιότητάς του. 


Σύμφωνα με τον νόμο του «Καλλικράτη», μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα. 

Ο κ. Μπουτάρης τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013. Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών». 

Στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση.
airetos.gr