Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΤΕΣ; Η ΠΡΟΔΟΤΕΣ; Σκοπιανός βουλευτής μιλά για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στη Βουλή και οι πασοκονεοδημοκράτες Βενιζέλος και Τραγάκης δεν έβγαλαν άχνα!!!


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Απίστευτη πρόκληση: Σκοπιανός βουλευτής μιλά για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στη Βουλή
Παρόντες οι κ.κ. Ιω. Τραγάκης και Ευ. Βενιζέλος, δεν αντέδρασαν - Η πρόκληση του βουλευτή προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στη μεταφράστρια, η οποία «τραύλισε»

Σε απίστευτη πρόκληση εντός της ελληνικής Βουλής προέβη Σκοπιανός βουλευτής, ο οποίος σε επίσημη συνεδρίαση μίλησε για «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρών ήταν ο κ. Ιωάννης Τραγάκης, που προέδρευε της συνεδρίασης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι όμως δεν αντέδρασαν απέναντι στην άνευ προηγουμένου ενέργεια του βουλευτή.

Πιο αναλυτικά,
στην αίθουσα γερουσίας του Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε και πήρε το λόγο ο Σκοπιανός βουλευτής Χαϊρούλα Μισίνι ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Είναι ενδεικτικό ότι η πρόκληση του βουλευτή προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στη μεταφράστρια, η οποία «τραύλισε» στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν προκάλεσε όμως την αναμενόμενη αντίδραση από τον κ. Τραγάκη που προέδρευε της Διάσκεψης και από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας θα όφειλε να διορθώσει τον κ. Μισίνι.

Τουλάχιστον, ο υπουργός στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα Σκόπια με τον όρο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιρρίπτοντας στα Σκόπια την ευθύνη της μη ένταξης στην Ε.Ε., λέγοντας ότι δεν είναι μόνο η ονομασία το πρόβλημα αλλά και άλλα θέματα που εγείρουν άλλες χώρες, όπως ο αλυτρωτισμός, η συμμόρφωση στο διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

protothema.gr