Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αποδείχτηκε η φυλετική προέλευση της ευφυΐας.



Μία συγκλονιστική ανακάλυψη που προφανώς δεν θα τύχει δημοσιότητας, για λόγους πολιτικής ορθότητας, έκαναν επιστήμονες κατά τη διάρκεια ερευνών σχετικά με την γενετική προέλευση ασθενειών όπως η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη, η νόσος Αλτσχάιμερ και τα λοιπά. Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Νευρολογίας, Paul Thompson, βρήκε την γενετική - κληρονομική προέλευση του μεγέθους του εγκεφάλου και της ευφυΐας, ψάχνοντας «τα γονίδια που αυξάνουν την πιθανότητα να κληρονομήσει ένα παιδί μία ασθένεια», όπως αναφέρει.


Στην προσπάθεια τους αυτή ένωσαν τις δυνάμεις τους με το λεγόμενο project Enigma, το οποίο τους παρείχε πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες μαγνητικές τομογραφίες. Συγκεκριμένα μέτρησαν τα μεγέθη των εγκεφάλων και των κέντρων μνήμης σε 21.151 τομογραφίες σε συνδυασμό με έρευνα στο DNA των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Αυτό έγινε ώστε να ανιχνευθεί κάποιο γονίδιο ή συνδυασμός γονιδίων που θα ήταν υπεύθυνο για μείωση των εγκεφαλικών ιστών, γεγονός που θα τα συνέδεε πιθανώς με τις προαναφερθείσες ασθένειες. Στην προσπάθεια τους αυτή όχι μόνο επιβεβαίωσαν παλαιότερα στατιστικά στοιχεία που συνδέουν την φυλή και την κληρονομικότητα με το μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά επιπλέον βρήκαν μια παραλλαγή του γονιδίου HMGA2, το οποίο επηρεάζει το μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά και την ευφυΐα, γεγονός που αποδεικνύει μία ακόμα φυλετική διαφορά που οι απανταχού φιλελεύθεροι - μαρξιστές και γενικώς υλιστές θα εύχονταν να μην υπήρχε, γιατί καταστρέφει τις αντιφυσικές θεωρίες τους.

Αυτή η ανακάλυψη σε συνδυασμό με την, δημοσιευμένη το 2005, έρευνα του καθηγητή J. Philippe Rushton του Πανεπιστημίου του Δυτικού Ontario και του καθηγητή Arthur R. Jensen του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι οποίοι έλεγαν ότι «ούτε η ύπαρξη, ούτε το μέγεθος των φυλετικών διαφορών στο IQ είναι θέμα διαφωνίας, παρά μόνο η αιτία», δείχνει επακριβώς τι συμβαίνει. Κοινώς οι καθηγητές της πιο πρόσφατης έρευνας ανακάλυψαν την «αιτία» που δεν είχαν αναγνωρίσει το 2005 οι Philippe Rushton και Arthur R. Jensen, μιλώντας για φυλετική διαφορά στην ευφυΐα.