Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αφήνουν νηστικούς τους στρατιώτες, για να σιτίζουν λαθρομετανάστες!



Είναι πολλές οι περιπτώσεις που αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η Χώρα μας από τους ντόπιους υποτακτικούς του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων. Ο Ελληνικός Στρατός δεν αποτελεί, δυστυχώς, ούτε αυτός εξαίρεση. Τα νέα που έρχονται από τον τομέα αυτόν είναι πραγματικά τραγικά. Σε πολλά Στρατόπεδα βγάζουν εξοδούχους τους νεοσύλλεκτους πριν από την ορκωμοσία για να περιορίσουν τις δαπάνες του συσσιτίου, ενώ οι ελλείψεις σε είδη ένδυσης και υπόδησης για τους Στρατιώτες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.


Καταγράφηκαν φαινόμενα σε κέντρα εκπαίδευσης να μην χορηγούνται σαγιονάρες το καλοκαίρι, ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παραγγελία - παραλαβή τζάκετ και πουλόβερ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις μονάδες εν όψει χειμώνα. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη Ιστορία του Ελληνικού Στρατού δόθηκε εντολή στις διοικήσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεων Νεοσύλλεκτων να βγάζουν εξοδούχους τους Στρατιώτες πριν καν ορκιστούν, ενώ μέχρι πρότινος απαγορευόταν αυστηρά η άδεια πριν την ορκωμοσία. Αυτό γίνεται, όπως υποστηρίζεται από πολλούς, για οικονομικούς λόγους, καθώς τα Επιτελεία και οι Μονάδες προσπαθούν να περικόψουν απ΄όπου μπορούν έξοδα και δαπάνες και αποφάσισαν πως η έξοδος τα Σαββατοκύριακα πριν από την ορκωμοσία θα συνέβαλε στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων.

Ενώ, λοιπόν, υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα στην τροφοδότηση του Ελληνικού Στρατού, λόγω των δραστικών περικοπών και περιορισμών στους προϋπολογισμούς των Επιτελείων, ενώ οι Έλληνες Στρατιώτες δεν έχουν τον στοιχειώδη ατομικό εξοπλισμό, την ίδια στιγμή, ένας πακτωλός χρημάτων ξοδεύεται καθημερινά, προκειμένου οι ορδές των λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στα κέντρα υποδοχής να σιτίζονται κανονικά.

Να πληρώνουν, δηλαδή, οι Ελληνικές Οικογένειες από το υστέρημά τους, όχι για να ενισχυθεί η Άμυνα της Χώρας και οι Έλληνες Στρατιώτες αλλά για να ζει «ζωή και κότα» ο κάθε παράνομος πακιστανός και αφγανός που πέρασε λαθραία τα σύνορα. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...

Γιώργος Μάστορας