Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

FINANCIAL TIMES: ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!.(ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΜΕ;)


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ.
Financial Times. Γιατί η Ευρώπη χρειάζεται τους μετανάστες - Η οικονομική παράμετρος
'Η εχθρότητα για τους μετανάστες σαρώνει τις πλουσιότερες χώρες, τροφοδοτώντας στήριξη σε πολιτικές δυνάμεις από το βρετανικό κόμμα Ανεξαρτησίας μέχρι το πολύ χειρότερο Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα'' γράφουν οι Financial Times σε κύριο άρθρο τους.
Περίπου το 50% των Ευρωπαίων και των Καναδών πιστεύει ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος στα δημόσια ταμεία. Ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν την ίδια άποψη είναι ακόμη μεγαλύτερος. Και ο ΟΟΣΑ δηλώνει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος εάν οι εχθροί των μεταναστών έχουν δίκιο ή όχι.


Οι μετανάστες είναι κάθε λογής άνθρωποι. Από επιχειρηματίες στο διαδίκτυο, μέχρι investment banker και οικοδόμοι. Δεν παίρνουν απλώς τις δουλειές. Τις δημιουργούν. Οι μετανάστες, κατά τον ΟΟΣΑ, «οριακά υπερεκπροσωπούνται στον επιχειρηματικό κλάδο», αν και οι επιχειρήσεις τους συνήθως είναι μικρές και κατά περίπτωση λιγότερο παραγωγικές. Η μετανάστευση έχει δύο πρόσωπα. Όταν οι Βρετανοί πολιτικοί πρότειναν την έξοδο από την Ε.Ε. ώστε να μην μπαίνουν Ανατολικοευρωπαίοι στη Βρετανία, έτσι πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό συνεπάγεται πως και οι Βρετανοί δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται στη Γαλλία ή να συνταξιοδοτούνται στην Ισπανία.

Το ίδιο επιχείρημα πρέπει να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, χωρίς τη μετανάστευση, από το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας θα είναι κατά 30% χαμηλότερος από αυτόν που αφορά εκείνους που φεύγουν. Πολλές πλούσιες χώρες θα έχουν έλλειψη σε εργαζόμενους και από κόσμο που θα στηρίζει τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα.

Αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί εργοδότες και κυβερνήσεις και είναι κάτι που πρέπει να επισημάνουμε. Χωρίς μετανάστες δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος να μας φροντίζει όταν θα είμαστε πολύ ηλικιωμένοι για να φροντίζουμε τους εαυτούς μας - και αυτό αρμόζει σε όλους μας, πλούσιους και φτωχούς.