Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΛΟΤΟΦ- ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΛΥΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ . ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 500.000 ΕΥΡΩ "ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ(!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΔΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥN ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΕΝΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΑ.
iefimerida.gr Πολίτες Εξαρχείων: Η ΕΣΗΕΑ έχει παραχωρήσει σε αναρχικούς διώροφο νεοκλασικό κτίριο -Το έκαναν ορμητήριο 
Πολίτες που αυτοαποκαλούνται φοβισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων με επιστολή τους στον Σίμο Κεδίκογλου καταγγέλλουν πως η ΕΣΗΕΑ έχει παραχωρήσει εδώ και χρόνια σε αναρχικούς νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ζαΐμη 11. Μάλιστα όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως στο υπόγειο του κτιρίου οι καταληψίες αποθηκεύουν ποσότητες λαθραίων τσιγάρων-τα οποία όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους τα δίνουν σε αλλοδαπούς και εκείνοι τα πουλούν στην οδό Στουρνάρη-,
βόμβες μολότοφ και διάφορες ουσίες.
Οι κάτοικοι υπενθυμίζουν μάλιστα πως το υπουργείο πολιτισμού πριν από αρκετά χρόνια είχε δώσει 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δυόροφου νεοκλασικού κτιρίου, το οποίο πλέον έχει παραδοθεί στους καταληψίες.
Μάλιστα σε μία περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να εντοπίσει φωτογραφίες από τις φθορές που έχει υποστεί το εσωτερικού του κτιρίου, όχι όμως και η πρόσοψη του, η οποία εκτός από ένα πανό είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Από την πλευρά τους οι καταληψίες του κτιρίου υποστηρίζουν πως τις φθορές τις προκάλεσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου.
Η αστυνομία πάντως σε έφοδο που είχε πραγματοποιήσει το 2010 είχε εντοπίσει στο κτίριο αντιασφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες και γάντια, ενώ στο χώρο υπήρχε και μεγάλος αριθμός από μπουκάλια που προορίζονταν για την κατασκευή μολότοφ και τα οποία οι καταληψίες πρόλαβαν και κατέστρεψαν πριν από την έφοδο της αστυνομίας.