Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.


"Η ελληνική κυβέρνηση μόνο μελετά το θέμα επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης 

Τουλάχιστον 775 ζευγάρια έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι το υπουργείο έχει ζητήσει ενημέρωση για το θέμα από τους δήμους της χώρας και μέχρι σήμερα έχουν αποστείλει στο υπουργείο στοιχεία 179 δήμοι, από τα οποία προκύπτει ότι 775 ζευγάρια έκαναν χρήση των διατάξεων του Ν. 3719/2008 και έχουν καταχωρισθεί αντίστοιχα στα ληξιαρχικά βιβλία των ληξιαρχείων της χώρας 775 Σύμφωνα Συμβίωσης.


Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για το σύμφωνο συμβίωσης και το ενδεχόμενο επέκτασής του και σε άτομα του ίδιου φύλου. Ο βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτησή του και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας να ενημερωθεί αν θα προχωρήσει στην κατάργηση του θεσμού του συμφώνου συμβίωσης, αν μπορεί να δεσμευτεί το υπουργείο ότι δεν πρόκειται τουλάχιστον να το επεκτείνει συμπεριλαμβάνοντας άτομα ιδίου φύλου και αν δεσμεύεται το υπουργείο πως δεν πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Στον κ. Παππά απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης αναφέροντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση μόνο μελετά το θέμα επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου».

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.