Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;

 
Ο εντοπισμός της γιάφκας στα Τουρκοβούνια έδωσε νέα στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τον τρόπο δράσης των ληστών της Κοζάνης, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν προσπαθούσαν ή είχαν καταφέρει να κατασκευάσουν βόμβα, η οποία θα είχε τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί μέσω κινητού.

Οι λίστες με τα ονοματεπώνυμα πολιτών που είχαν κρυμμένες οι ληστές της Κοζάνης στη γιάφκα και εντόπισαν οι αστυνομικοί ήταν χωρισμένες σε κατηγορίες. Σε αυτές με τα ασφαλή ονόματα και σε αυτές με τα λιγότερα ασφαλή. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τις λίστες προκειμένου να φτιάχνουν πλαστά δελτία ταυτότητας και να τα χρησιμοποιούν στην ενοικίαση σπιτιών.

Γιατί έκαναν διαχωρισμό στα ονοματεπώνυμα

Συγκεκριμένα τα ασφαλή ονόματα, όπως αναφέρουν οι νεαροί συλληφθέντες στις χειρόγραφες σημειώσεις τους, είναι όσα δεν έχουν εμπλακεί σε κάποια παράνομη πράξη και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Με αυτά τα στοιχεία οι δράστες αποκτούσαν καλής ποιότητας πλαστές ταυτότητες και μπορούσαν να κινηθούν χωρίς να στρέψουν τα βλέμματα και τις υποψίες των αστυνομικών πάνω τους.

Τα λιγότερο ασφαλή ονόματα, όπως λένε στην αντιτρομοκρατική, οι νεαροί τα είχαν ως στοιχεία γενικής χρήσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.