Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΒΟΙΑ : ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ 80ΧΡΟΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΣΜΑ.


ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η "ΓΕΙΤΟΝΙΑ" ΩΣ ΧΩΡΑ...ΟΤΑΝ  ΕΧΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ.
newsbomb.gr
Τραγικό θάνατο στα χέρια ενός 24χρονου αλλοδαπού βρήκε μία 80χρονη στην Ιστιαία Εύβοιας. Μάλιστα, θύτης και θύμα ήταν γείτονες. 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, η ανθρωποκτονία που έγινε προ πενθημέρου με θύμα μία 80χρονη μέσα στην οικία της, στην Ιστιαία Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Ιστιαία, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, γείτονας της άτυχης ηλικιωμένης, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα,
με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας της το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ βρέθηκαν ίχνη αίματος πάνω στο κρεβάτι και στους τοίχους του υπνοδωματίου.
Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του 24χρονου, ο οποίος εισέβαλε τα ξημερώματα της μοιραίας ημέρας από το παράθυρο της κεντρικής εισόδου του σπιτιού, προκειμένου να αφαιρέσει χρήματα για να προμηθευτεί ναρκωτικά σκευάσματα.
Ο 24χρονος έγινε όμως αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα και επειδή τον αναγνώρισε, της επιτέθηκε με γεωργικό εργαλείο (κασμάς) που κρατούσε στα χέρια του και της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θανάσιμος τραυματισμός της.
Ακολούθως ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους της οικίας, χωρίς τελικά να μπορέσει να βρει και να αφαιρέσει οτιδήποτε και στη συνέχεια χρησιμοποίησε πετσέτα και σύρμα καθαρισμού μαγειρικών σκευών, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη αίματος από τον κασμά και τα αποτυπώματά του από τον χώρο του εγκλήματος.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Το όπλο του εγκλήματος (κασμάς).
- Ένα παντελόνι φόρμας, ένα μπουφάν, ένας μάλλινος σκούφος και ένα ζεύγος αθλητικών υποδημάτων που φορούσε ο δράστης κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ότι στο παντελόνι βρέθηκαν κηλίδες αίματος.
- Μία πετσέτα και ένα τεμάχιο σύρματος καθαρισμού μαγειρικών σκευών, που ο δράστης χρησιμοποίησε για να εξαφανίσει τα στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν.
- Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και τρία ναρκωτικά δισκία.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.