Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Το ΣΔΟΕ θα είναι ο Μεγάλος Αδελφός κάθε οικογένειας!



Μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών Αρχών και «φακελώνονται» ηλεκτρονικά στο υπουργείο Οικονομικών.

Μεθαύριο, άλλωστε, 20 Φεβρουαρίου, λήγει και η τελευταία προθεσμία που έδωσε το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή καταστάσεων και στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα εκπαιδευτήρια, τις τράπεζες και τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.


Ζουν πλουσιοπάροχα και φοροδιαφεύγουν

Στόχος των διασταυρώσεων είναι ο εντοπισμός φορολογουμένων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα ζουν πλουσιοπάροχα, πραγματοποιώντας μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες.

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει «φακέλωμα» όλων των κινήσεων και συναλλαγών, λόγος για τον οποίο άλλωστε έχουν ήδη δοθεί οδηγίες, ώστε πληροφορίες να συγκεντρώνονται ακόμη και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων, αλλά ακόμη και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.

Το ΣΔΟΕ στο κυνήγι του κρυφού πλούτου

Επισημαίνεται ότι όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αξιοποιηθούν για εκτεταμένες διασταυρώσεις επαλήθευσης στοιχείων δαπανών που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά και για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Μεγάλος Αδελφός για κάθε οικογένεια

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηθεί πάνω στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών που ετοιμάζει το «Μεγάλο Αδελφό» κάθε οικογένειας, με τη δημιουργία του εθνικού ηλεκτρονικού ληξιαρχείου!

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που αρκετοί φορολογούμενοι, για να κρύψουν «μαύρα» χρήματα, τα κατέθεταν σε λογαριασμούς συγγενικών προσώπων, κυρίως μισθωτών ή συνταξιούχων υπεράνω υποψίας, που δεν τραβούσαν την προσοχή των φορολογικών Αρχών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους. 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.