Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!Δημοσίευμα του «ethniki-eteria.blogspot.gr» υποστηρίζει ότι στο Μοσχάτο υπάρχει από το 2007 υπερσύγχρονο τζαμί 1800 τετραγωνικών μέτρων!
Το επισκεφθήκαμε. Πρόκειται για το «Ελληνοαραβικό Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο», το οποίο στεγάζεται στο χώρο τα τελευταία 6 χρόνια.  Ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού ομολογουμένως οικήματος, είναι ο  Σαουδάραβας επιχειρηματίας Ελ Φαουζάν,  ο οποίος πλήρωσε  2.500.000 ευρώ για να το αγοράσει.
Συνομιλήσαμε με τον  Πρόεδρο του «Ελληνοαραβικού Επιμορφωτικού Πολιτιστικού Κέντρου» κ. Χαλίντ Τρίμπις (κατάγεται από το Μαρόκο), ο οποίος ήταν σαφής:
«Εδώ, ναι προσευχόμαστε.
Δεν πρόκειται όμως για τζαμί.
Είναι ο χώρος στον οποίο πραγματοποιούμε τις προσευχές μας. Εδώ έρχεται ο ιμάμης και οι πιστοί αλλά δεν είναι το επίσημο τζαμί, το οποίο θέλουν και ζητούν να γίνει όλοι οι μουσουλμάνοι».

Η συζήτησή μας έγινε πιο… καυτή όταν ο ευγενής καθόλα κ. Τρίμπις είπε ότι η «Ελλάδα είναι η μοναδική σύγχρονη χώρα στον κόσμο που δεν έχει φτιάξει τζαμί.
Σε όλη την Ευρώπη, οι πρωτεύουσες έχουν τζαμί.
Στην Αμερική η οποία θεωρεί τους ισλαμιστές εχθρούς, έχουν τζαμί.
Μόνον εδώ, στην Αθήνα δεν έχουν φτιάξει τζαμί.
Οι κυβερνήσεις υπόσχονται, αλλά δεν το πραγματοποιούν».
Όταν του εξηγήσαμε ότι δεν είναι το ίδιο η Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί οι Έλληνες υπέφεραν 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους και δεν μπορεί έτσι εύκολα να φτιάξουν τζαμί, ο κ. Τρίμπις απάντησε:
«Υποφέρατε από τους Τούρκους. Δεν είναι το ίδιο Τουρκία και Ισλάμ. Άλλο Ισλάμ άλλο Τουρκία».
- Η Τουρκία όμως οικειοποιείται όλο το Ισλάμ.
Στην Θράκη για παράδειγμα, θεωρεί όλους τους μουσουλμάνους, Τούρκους.
Ο κ. Τρίμπις, επέμενε για μια ακόμη φορά: «Όχι, δεν είναι το ίδιο. Η Τουρκία μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εγώ είμαι μουσουλμάνος από το Μαρόκο, δεν είμαι Τούρκος».
Ο κ. Χαλίντ Τρίμπις που ζει τα τελευταία 23 χρόνια στην Αθήνα, μας είπε επίσης ότι στον χώρο που έχουν στο Μοσχάτο, προσεύχονται κάθε Παρασκευή περίπου 200 πιστοί μουσουλμάνοι ενώ παλαιότερα προσεύχονταν ακόμη και 800 άτομα.
Η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλούς μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
Στο μεταξύ, ξαναρχίζουν οι αντιδράσεις των κατοίκων  Βοτανικού στο άκουσμα της είδησης ότι πρόκειται στην περιοχή τους να κατασκευαστεί τζαμί! Μπροστάρηδες στον αγώνα αυτό είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κι ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο σημαιοφόρος Θανάσης Τσακάλης.
Ο Θ. Τσακάλης ετοιμάζεται δε να επανέλθει δριμύτερος και να δώσει προσωπικό αγώνα ώστε να αποτραπεί  η  δημιουργία τζαμί στον Βοτανικό.
Θα βασιστεί στα …καυτά επιχειρήματα που υπέβαλε με αναφορά του τον Μάρτιο του 2010 στο ΣΔΝ και στην οποία μεταξύ άλλων, τόνιζε: «Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου μια και η ανωτέρω περιουσία δεν ανήκει προσωπικά και ιδιοκτησιακά σε κανένα πρόσωπο (φυσικό ή οτιδήποτε άλλο) παρά συλλογικά σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό και ως εκ τούτου και σε μένα που αποτελώ μέρος του Π.Ν. και άρα έχω το απόλυτο και έννομο δικαίωμα να διεκδικώ τα δικαιώματά μου».
Ο κ. Τσακάλης, εξειδικεύοντας την αντίθεσή του στην κατασκευή τζαμί υπογράμμιζε: «Όταν σε όλη την έως τώρα καριέρα μου, έχω γίνει κοινωνός όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου, των αιματηρών περικοπών και κρατήσεων όσον αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα και αποδοχές, θεωρώ σκανδαλώδη μία τέτοια απόφαση.
Πώς είναι δυνατόν από τη μια να γίνονται συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς, επιδόματα κ.λ.π. και από την άλλη να παραχωρούνται περιουσιακά στοιχεία άνευ εκμεταλλεύσεως;».
Tου Μάκη Βραχιολίδη
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.