Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Το όνομα του γνωστού εκδότη Φώτη Μπόμπολα εμπλέκεται στον διαβόητο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλάμβανε η λίστα Λαγκάρντ!
Πρόκειται για τον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε hedge fund, στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή. Είναι ο λογαριασμός στον οποίο είχε εμπλακεί –από συγκεκριμένη κατάθεση- και το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο η ίδια είχε διαψεύσει ότι έχει κάποια σχέση με αυτόν.
Τον φάκελο του λογαριασμού ερευνούν –μαζί με τους «εξαφανισθέντες» των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου- κατά προτεραιότητα οι αρχές και λόγω του μεγάλου ύψους του.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα,
το αρχείο έχει κωδικό όνομα «BUP: 5090154651». Μάλιστα, η εφημερίδα παρουσιάζει την αυθεντική καρτέλα της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.
Ως δικαιούχοι του εν λόγω λογαριασμού καταγράφονται (στη λίστα Λαγκάρντ) έξι offshore εταιρείες. Ως διαχειριστές αυτών –και, άρα, θα λέγαμε ως έχοντες εξουσία επί του λογαριασμού- αναφέρονται 40 άλλες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.
Πρόκειται για έναν μπερδεμένο ιστό αράχνης, με προφανή στόχο να περιπλέκει περαιτέρω όποια αρχή προσπαθήσει να φτάσει στην άκρη του νήματος. Παρά ταύτα, μεταξύ των διαχειριστών των εταιρειών-δικαιούχων του λογαριασμού μαμούθ ξεχωρίζουν τα ονόματα του εκδότη Φώτη Μπόμπολα, αλλά και των Αγγελου Μεταξά, Νικόλαου Βάγγερ και Μάκη Λεβή.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.