Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: H KOMIΣΙON ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ


ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ ΔΕΧΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΟΡΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΜΕΣΑ
Απο newsbomb
Καταργούν την υποχρεωτική θητεία στον Στρατό για οικονομία;
Απίστευτο και όμως αληθινό! Στην έκθεσή της η Κομισιόν, μία ημέρα μετά το Eurogroup, απαίτησε από την Ελλάδα να καταργήσει την υποχρεωτική θητεία στον Στρατό της για να εξοικονομήσει και άλλα χρήματα!  
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες, ώστε να μην «επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας». Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62% σε «λειτουργικές δαπάνες … και περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών που  μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας»!!!

Στο κεφάλαιο «περικοπή και αναθεώρηση των δαπανών για την άμυνα», οι αξιωματούχοι της Κομισιόν γράφουν: «Οι μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς την περίοδο 2013-2014 ανέρχονται σε περίπου 340 εκατ. ευρώ και έρχονται να προστεθούν στις παλαιότερες μειώσεις στρατιωτικών προμηθειών. Άλλα μέτρα συμπεριλαμβάνουν μείωση σε επιχειρησιακές δαπάνες μέσω κλεισίματος στρατοπέδων και μείωση του αριθμού των εισαχθέντων σε στρατιωτικές σχολές. Τη διετία 2013-2014, αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 400 εκατ. ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 0,2% του ΑΕΠ της Ελλάδας».
Το περίεργο είναι, ότι αναγνωρίζουν και οι ίδιοι τις «γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες» της περιοχής και παρόλα αυτά επιμένουν και για το λόγο του αληθές αναφέρουν συγκεκριμένα: «οι γεωστρατηγικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας οδήγησαν σε πολύ μεγάλες δαπάνες για την άμυνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι δαπάνες για την άμυνα το 1994 ήταν 5,4% του ΑΕΠ, 4% το 2000, ενώ το 2009 ανέρχονταν στο 3,9% του ελληνικού ΑΕΠ».
Όπως αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν, «ως ένα μέρος της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, έγιναν σημαντικές μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες, χωρίς να επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα»!!!! …Ακόμα και αν δεχτούμε, ότι δεν έχει επηρεαστεί η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας, με αυτή την «πρόταση» - απαίτηση των εταίρων τι ακριβώς αναμένουν, ότι θα συμβεί;  Το περιεχόμενο της έκθεσης της Κομισιόν βγήκε στο φως της δημοσιότητας και αξίζει να αναρωτηθεί κάποιος, γιατί η κυβέρνηση δεν σχολίασε κάτι εγκαίρως για το ζήτημα πριν τρία 24ωρα που αυτή η …. «πρόταση» τους έγινε επίσημα;
Μήπως να απαντήσει επιτέλους στην «πρόταση» αυτή η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας; …Φαίνεται, πως οι «προτάσεις» αυτές έχουν χώρο σε ένα κράτος που σύμφωνα και με τον πρώην πρωθυπουργό του κ. Γ. Παπανδρέου, «πολύ σωστά» έχει παραδώσει την Εθνική του Κυριαρχία, έναντι μίας ισχυρής Ευρώπης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.