Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ "ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ" ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ "ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ" ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ"ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ" ΚΑΙ "ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ¨". 
ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΕ 5ΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.
Απο newsit.gr.
8.000 ευρώ θα καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στη μετανάστρια από τη Γεωργία, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.
Για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, εξαιτίας της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές, στε Γεωργιανή υπήκοο, που συνελήφθη μετά την παράνομη είσοδο της σε ελληνικό έδαφος.
Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της μετανάστριας ότι, κατά τη διάρκεια της σύλληψης και κράτησής της, στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, υποχρεώθηκε, ενόψει της απέλασής της στη Γεωργία, να διαβιώσει σε απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες, σε χώρους όπου ήταν στοιβαγμένοι δεκάδες άλλοι αλλοδαποί προς απέλαση, όπου υπήρχαν "ψείρες" και δεν υπήρχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
Με την απόφασή του το Δικαστήριο, υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει 8.000 ευρώ στην ενάγουσα, για απλή ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.