Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!



ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ! ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΟΞΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ.

Εγραφαν-έσβηναν μέχρι την τελευταία στιγμή τη λίστα με τα μέτρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο παρά πέντε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, που πλήττουν τις οικογένειες με παιδιά και τους καταθέτες.

Μετά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα αφορολόγητα για τα τέκνα των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται όπως όλα δείχνουν και το επιπλέον αφορολόγητο που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για κάθε παιδί.

Σύμφωνα με ημερήσιες εφημερίδες, για τα εισοδήματα από 5.000 ως και 12.000 ο φόρος μένει στο 10%. Για τα εισοδήματα μέχρι τις 16.000 ευρώ ο φόρος θα είναι στο 18%, όμως για τα εισοδήματα από τις 16.000 μέχρι και τις 26.000 ευρώ ο φόρος ανεβαίνει από το 25% στο 35%, ζημιώνοντας το πορτοφόλι μισθωτών και συνταξιούχων.

Σε ό,τι αφορά στην παρακράτηση φόρου σημαντική θα είναι επίσης η επιβάρυνση, καθώς από το 20% πάει στο 25%.

Παράλληλα για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που ασκούν ατομική δραστηριότητα η φορολόγηση πάει στο 35% από το πρώτο ευρώ.

Για όλους τους αγρότες μάλιστα σχεδιάζεται αυτοτελής φορολόγηση στο 6% από το πρώτο μάλιστα ευρώ. Ταυτόχρονα όμως μειώνεται και η επιστροφή του ΦΠΑ από το 11% στο 6%.

Στις αυξήσεις περιλαμβάνεται επίσης η νέα φορολόγηση με 15% από 10% των καταθέσεων.

Αύξηση προβλέπεται στη φορολόγηση των ΕΠΕ των ομόρρυθμων και των ετερόρρυθμων από το 20% στο 35%.

Για τις ΑΕ μειώνεται από το 20% στο 19% ο φόρος για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 19% ο φόρος των μερισμάτων.

ΠΗΓΗ:  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.